Știri: ”Povești în ramă” – Ipostaze ale nemuririi în trei basme românești (8 noiembrie 2018, București)

303
povesti in ramă

Joi, 8 noiembrie 2018, ora 18.30, la Muzeul Național al Literaturii din București, Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, va avea loc vernisajul expoziției ”Povești în ramă” – Ipostaze ale nemuririi în trei basme românești semnată de Ștefana Mărmureanu. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 8 – 25 noiembrie 2018. La vernisaj vor vorbi despre lucrările expuse și despre proiectul ”Povești în ramă”: Anca Boeriu, profesor UNARTE, Aurelia Mocanu, critic de artă, Matei Martin, jurnalist.

Citim basmele, dar le și vedem. Poate mai mult le vedem. Eroii, încleștările, deznodămintele. Dar de ce nu și trecerea timpului, sau trecerea pe lângă moarte, sau nemurirea?

Ilustrațiile inedite ale Ștefanei Mărmureanu ne invită să revedem cu ochi de adult trei dintre basmele copilăriei, să privim eroii cum câștigă, sau pierd, pariul cu moartea. Ilustrații care îi permit privitorului să interpreteze, să completeze, să critice. Trei propuneri complexe, la fel ca situațiile celor trei eroi.

”Povești în ramă”– un proiect care ne amintește de texte pe lângă care trecem prea ușor, în imagini care nu se uită la fel de ușor.

Despre ”Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, ”Ivan Turbincă”, ”Făt-Frumos din lacrimă” cu Anca Boeriu, Aurelia Mocanu, Matei Martin și Ștefana Mărmureanu.

Un proiect ”Povești în ramă” în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române.

 Comunicat al Muzeului Național al Literaturii Române

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.