Știri: Premiera de gală a filmului ”Balanța” (1992), prima producție românească restaurată în format digital 4K (4 februarie 2020, Bucureşti)

435
balanta film

logo rubrica imago leviathan.roMarți, 4 februarie 2020, ora 20.00, la Teatrul Naţional ”I. L. Caragiale” din Bucureşti, Sala Mare, va avea premiera de gală a filmului Balanța (1992), prima producție românească restaurată în format digital 4K de Fundația 9 și BRD Groupe Société Générale. Evenimentul va beneficia de prezența actorilor și apropiaților marelui regizor Lucian Pintilie.

Regizată de Lucian Pintilie, Balanța este o co-producție româno-franceză și a avut premiera în 1992, la Festivalul de la Cannes. Filmul prezintă povestea unei tinere profesoare și a unui medic dintr-un spital local, care încearcă să facă față ultimelor zile ale comunismului și luptă pentru normalitate într-o Românie marcată de stereotipuri.

Negativul original al filmului a fost digitalizat în laboratorul Hiventy, din Franța, iar restaurarea în 4K a fost realizată în România de studioul Avanpost Media, cu sprijinul și consultanța directorului de imagine Florin Mihăilescu, un apropiat al regizorului Lucian Pintilie. Procesul de restaurare a durat peste 6 luni, a vizat îmbunătățirea imaginii și a sunetului și transpunerea filmului în format digital 4K.

Din distribuție fac parte: Maia Morgenstern, Răzvan Vasilescu, Victor Rebengiuc, Marcel Iureș, Dorel Vișan, Mariana Mihuț, Gheorghe Visu, Magda Catone, Dorina Lazăr, Florin Călinescu.

Balanța va ajunge în cinematografele din România din 6 februarie 2020, fiind distribuit de Transilvania Film.

https://www.youtube.com/watch?v=x57OxDxhMPQ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.