Știri: Premieră în România, la TVR 2: „Rubirosa” – adevăratul James Bond

126
Sursa foto: TVR
Sursa foto: TVR

logo rubrica imago leviathan.roDin 26 mai 2021, urmăriţi miniseria de televiziune despre viața diplomatului care fost modelul real pentru personajul James Bond.

Pe parcursul a trei săptămâni, în fiecare miercuri şi joi, de la 21.10, la TVR 2 urmăriţi povestea dominicanului Porfirio Rubirosa, devenit o legendă datorită aventurilor sale politice, sportive şi amoroase. Diplomat de carieră, susţinător al dictatorului Rafael Trujillo, Rubirosa a cutreierat întreaga lume în perioada 1930–1960, martor sau participant direct în războaie, revoluţii, lovituri de stat şi diverse comploturi politice. Marea lui pasiune pentru femei – a avut cinci neveste oficiale şi zeci de amante, multe dintre ele actriţe celebre – era probabil egalată doar de obsesia pentru polo călare şi pentru maşinile de curse, cu care a participat chiar şi pe celebrul circuit de la Le Mans.

Conform presei latino-americane, Rubirosa – versatilul playboy dominican, a fost personajul real care l-a inspirat pe Ian Fleming să dea viaţă miticului său spion britanic James Bond. Acum, miniseria mexicană de televiziune demonstrează valoarea acestui mit spunând povestea diplomatului dominican.

 Românii vor urmări în premieră cele 6 episoade care beneficiază de o distribuţie de excepţie – într-o producţie total diferită de şablonul serialelor latino-americane. După cum au declarat producătorii: Rubirosa este, fără îndoială, un proiect cu mari valori ca producție, având o distribuție internațională extraordinară. Este o propunere diferită pentru America Latină şi suntem cu adevărat mulțumiți de calitatea ei”.

Rolul principal este interpretat de columbianul Manolo Cardona, actor care în această miniserie a schimbat complet registrul cu care publicul era obişnuit. Chiar dacă a studiat relaţii şi finanţe internaţionale şi s-a afirmat ca actor de succes în telenovele, Manolo Cardona demonstrează acum, în Rubirosa, adevăratul său potenţial interpretativ.

 Filmările s-au desfăşurat în Germania, Cuba, Statele Unite, Franța și Spania – unde au fost reconstituite diferitele momente istorice ale anilor ’30, cu întreaga lor încărcătură istorică reală – cu elemente de spionaj, politică, diplomaţie şi aventură.

Rubirosa, Mexic, 2018. Regia: Juancho Cardona. Cu: Manolo Cardona, Damian Alcazar, Ana Serradilla, Shalim Ortiz.

Comunicat al TVR

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.