Știri: Premiera spectacolului „Oleanna” de David Mamet, la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu (1 octombrie 2022)

22
Afis Oleanna (1)

Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu invită publicul la cea de-a patra premieră pe care o prezintă în luna septembrie 2022 – Oleanna de David Mamet, regia Bogdan Sărătean.

Avanpremiera spectacolului va avea loc în 30 septembrie, iar premiera în 1 octombrie, ambele reprezentații fiind programate la ora 19.00, la Sala Studio din str. Emil Cioran, nr. 1A.

„Sunt 30 de ani de când David Mamet a scris piesa asta. Din punct de vedere dramaturgic, ea e perfectă, atât timp cât perfecțiunea există. E perfectă pentru că nu e părtinitoare, nu e tezistă. Dar în același timp, autorul presimte fenomene stranii ale modernității. Oare cum ar arăta piesa lui Mamet în ziua de azi, în care exhibăm în medul virtual, cu surplus de violență, atâtea neîmpliniri, găsind mereu și mereu vinovați? Oare și-ar fi imaginat cât de actual va fi textul lui după trei decenii? Ambele personaje au dreptatea și vina lor în egală măsură, iar asta e tragic. Doar că e o tragedie a omului modern, complet lipsită de catharsis”, spune regizorul Bogdan Sărătean.

În distribuție: actorii Veronica Arizancu și Ciprian Scurtea. Scenografia: Alexandra Budianu.

Spectacolul este o poveste despre putere și fragilitatea ei, despre măști și umbre, a cărei actualitate frapantă ne pune în fața propriilor temeri și speranțe.

Biletele sunt disponibile online, pe www.tnrs.ro, și la Agenția de bilete din str. Nicolae Bălcescu nr. 17. Preț întreg: 30 lei. Preț redus: 25 lei

Comunicat al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.