Știri: Premiera spectacolului „Trei surori” de A. P. Cehov pe scena Teatrului Naţional din Cluj-Napoca (24 septembrie 2021)

28
teatru

Teatrul Naţional din Cluj-Napoca anunţă premiera spectacolului Trei surori de A.P. Cehov, variantă scenică de Răzvan Mureșan după traducerile semnate de Elisabeta Pop și de Raluca Rădulescu. Premiera va avea loc vineri, 24 septembrie 2021, în Sala mare, de la ora 19.00, cu Alexandra Tarce în rolul Irinei. Următoarea reprezentație, marți, 28 septembrie, o va avea pe actrița Diana Buluga în rolul surorii celei mici, Irina.

Regia: Răzvan Mureșan. Scenografia: Ilona Alyamani Lőrincz. Intervenții coregrafice: Enikő Győrgyjakab. Asistență de regie: Anda Drăgan. Lighting design: Jenel Moldovan şi Mădălina Mânzat. Distribuția: Olga: Irina Wintze; Mașa: Sânziana Tarța; Irina: Alexandra Tarce, Diana Buluga; Andrei: Matei Rotaru; Natalia Ivanovna: Anca Hanu; Kulâghin: Cristian Grosu; Verșinin: Cosmin Stănilă; Tuzenbach: Miron Maxim; Solionâi: Adrian Cucu; Cebutâkin: Radu Lărgeanu; Fedotik: Radu Dogaru; Rode: Ruslan Bârlea; Soția lui Verșinin: Diana Buluga, Alexandra Tarce; Ferapont: Petre Băcioiu; Anfisa: Adriana Băilescu.

Trei surori, deși una dintre cele mai faimoase piese cehoviene, este pentru prima oară montată pe scena Teatrului Național din Cluj-Napoca. La 120 de ani de la premiera din Moscova, Răzvan Mureșan și trupa clujeană reactualizeză povestea celor trei fete de general (Olga, Mașa și Irina) care visează la fericirea imposibilă, proiectând și amânând la nesfârșit dorința plecării din provincie spre marele oraș, în capitala Rusiei în care s-au născut. Dacă în secolul XIX barierele erau de ordin geografic, tehnic, social, și nu doar psihologic, în zilele noastre, imposibilitatea realizării unor dorințe de împlinire personală țin de cele mai multe ori de blocaje psihologice care, în fond, sunt profund umane și constante de-a lungul istoriei omenirii.

Ce ne împiedică astăzi să facem pașii necesari pentru a recunoaște fericirea, ce ne împiedică astăzi să avem curajul să lăsăm în spate alegerile greșite sau să ne schimbăm opțiunile, să ne dăm noi nouă înșine mijloacele de a merge, cu optimism, mai departe? Întrebări rămase deschise, de care se lovesc în spectacol personajele cehoviene ca de pereții transparenți ai vivariului în care sunt închise.

În condiţiile în care în municipiul Cluj-Napoca a fost depăşit pragul de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de 3/1000, spectacolele se desfăşoară cu ocuparea a cel mult 50% din capacitatea sălii, iar accesul este permis doar persoanelor care deţin certificatul digital UE privind COVID-19.

Teatrul Național din Cluj-Napoca va lua toate măsurile impuse de lege pentru siguranța, sănătatea şi confortul spectatorilor, al actorilor, al personalului tehnic şi administrativ. Mai multe detalii pe: https://www.teatrulnationalcluj.ro.

Recomandăm achiziţionarea biletelor online, pe platforma Bilete.ro, şi plata cu cardul în Agenţia de bilete.

Comunicat al Teatrului Național din Cluj-Napoca

Arhiva Teatrul Național din Cluj-Napoca

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.