Știri: Prezentarea romanului ”Rezidenți în Casa Visurilor” de Radu Aldulescu (11 octombrie 2018)

328
radu aldulescu rezidenti in casa visurilor mnlr

logo carte rubrica leviathan.roRadu Aldulescu și Muzeul Național al Literaturii Române din București vă invită joi, 11 octombrie 2018, ora 19.00, la prezentarea romanului ”Rezidenți în Casa Visurilor”, care va avea loc în Mansarda MNLR (Str. Nicolae Crețulescu 8).

Romanul a apărut în luna mai a acestui an la Editura Hyperliteratura, în cadrul unui proiect coordonat de Andrei Ruse, ce va fi prezent la lansare și va vorbi despre salutara inițiativă a crowfounding-ului pentru romanul românesc contemporan. Evenimentul va fi moderat de Bianca Cernat, critic literar.

În cadrul întâlnirii, va avea loc spectacolul-medalion ”Argentina în Casa Visurilor” în interpretarea actriței Patricia Ionescu, regia fiind semnată de Alina Hristea.

”Prin Rezidenți în Casa Visurilor, Radu Aldulescu a ajuns, iată, la al zecelea roman. Al zecelea dintr-o operă coerentă, legată nu doar prin teme şi stil, ci și prin viziunea care o hrănește: lumea cărților sale este una în care răul nu se lasă îndulcit, în care frumusețea este întâmplătoare și oricum neputincioasă, în care umanitatea se definește și mai ales se verifică prin zonele sale limitrofe, în fine, o lume din care nu se poate evada […] Ca puțini alți scriitori români, Radu Aldulescu știe ce e răul, îl privește în față, fără să se teamă și fără să se înduioșeze, fără să-l reducă la clișeu și fără să menajeze sensibilitatea cititorului.” – Bogdan Crețu, ”Romanul-sinteză al unui mare prozator” (”Observator cultural”).

”Romanele lui Radu Aldulescu scormonesc prin ungherele cele mai sumbre ale abjecției omenești. Prozatorul posedă știința de a configura o umanitate colcăitoare, supusă pulsiunilor instinctuale, care seamănă cu un muzeu al tumorilor sufletești.”Octavian Soviany.

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Cultura, Contemp.

Comunicat al Muzeului  Național al Literaturii Române din București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.