Știri: Primul Congres Mondial pentru Pace IFLAC în America Latină (12–17 februarie 2021)

45
IFLAC PERU

În zilele de 12–17 februarie 2021, în oraşul Chimbote din Peru, va avea loc al 7-lea Congres Mondial pentru Pace IFLAC, care va fi primul Congres Mondial IFLAC organizat în America Latină. IFLAC este forma prescurtată din limba engleză pentru Forumul Internațional pentru Literatură și o Cultură a Păcii. Iniţial s-a dorit participarea în persoană la Congresul IFLAC din Peru, dar din cauza pandemiei de coronavirus, acesta va avea loc sub forma unui eveniment virtual pe diferite platforme.

Organizatorul Congresului este dr. Victor Nolberto Unyén Velezmoro, director şi ambasador al Păcii – IFLAC Peru.  Domnia sa a declarat: „Acest Congres Mondial pentru Pace se realizează ca omagiu adus Bicentenarului independenţei  de stat a Republicii Peru (28.07.1821) şi Bicentenarului creării departamentului Huaylas (12.02.1821), astăzi Ancash, de către generalul Don José de San Martin y Matorras. Pacea ca stare de echilibru spiritual al individului cu mediul înconjurător; trebuie să fie elementul fundamental pentru pacea colectivă, mondială, care să permită individului, bărbat sau femeie să raporteze polii înţelegerii în beneficiul societăţii, a sinelui şi a familiilor pe care le integrează; în special a copiilor, a tineretului din toate naţiunile, pe care trebuie să-l educăm cu dragoste; şi astfel să punem bazele pentru a depăşi criza morală a lumii actuale în care trăim.”                                 

Vor participa aproximativ 200 de invitaţi distinşi, personalităţi ale culturii şi artei din peste 20 de ţări. Activităţile culturale se vor desfăşura între orele 7.00 a.m. până după orele 22.00 p.m.

Prof. Ada Aharoni, fondatoarea şi preşedintele mondial al IFLAC a spus: „Felicit cu căldură pe minunatul dr. Victor Nolberto Unyen şi echipa sa dedicată, pentru organizarea acestui Congres Mondial al Păcii IFLAC în Chimbote, Peru. Mesajul meu pentru acest mare congres este: Lumina Păcii străluceşte în Chimbote, Peru, pentru Bicentenarul independenţei Republicii Peru (28.07.1821), şi razele sale de Pace iubitoare se vor răspândi asupra întregului nostru Sat Global!”

Dr. Ernesto Kahan, vicepreşedintele IFLAC a spus: „Acest Congres Mondial pentru Pace, în Chimbote, Peru, organizat de către scriitorul Victor Nolberto Unyen Velezmoro, este un pas mare pe calea spre pacea universală şi mai multă armonie între oameni, oameni şi animale şi oameni şi natură”.

Dr. Maria Cristina Azcona, directorul IFLAC pentru America Latină: Va fi extraordinar să asist şi să inaugurez acest Congres în cadrul căruia, după cum zice preşedintele şi fondatoarea IFLAC Ada Aharoni ,unind inimile, vom găsi pacea mondială.       

Susana Roberts, directorul adjunct IFLAC pentru Argentina şi pentru America Latină: Doresc mult succes şi felicit autorităţile IFLAC Chimbote Peru în sarcina lui Victor Unyen Velezmoro şi a comitetului organizatoric, îi felicit profund pentru organizarea Congresului virtual, unde fiecare purtând misiunea sa proprie, va ajuta semănarea din nou a muncii umane, mai plină de compasiune şi mai umilă. De-a lungul istoriei am văzut cum oamenii pentru a-şi dobândi propria bunăstare, nu au evitat să îi rănească pe ceilalţi, ecosistemul şi legile naturale, şi atunci apare nevoia  de a fi vigilenţi în protejarea priorităţilor vitale pentru a realiza o comunitate puternică şi sănătoasă. Congres fericit tuturor, din adâncul inimii mele.”

Congresul va include şi un recital de poezie susţinut de zeci de poeţi din Argentina, Mexic, Peru, Bolivia, S.U.A., Columbia, Egipt, Cuba, Ecuador, Italia, Israel, Honduras.

IFLAC a fost fondat în Israel în anul 1999 de către prof. Ada Aharoni pentru a promova valorile unei Culturi a Păcii prin intermediul literaturii şi poeziei. IFLAC reunește intelectuali din toată lumea în viziunea comună pentru o lume paşnică şi echitabilă, în care inițiativele culturale, artistice și educaționale constituie un element cheie în promovarea dialogului pentru pace şi cooperare internațională.

Corespondență de la Ion-Marius Tatomir

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.