Știri: ”Prințesa de cartier” – două reprezentații în luna octombrie, la Sala Studio a Teatrului de Nord din Satu Mare (6 și 15 octombrie 2019)

37
”Prințesa de cartier”, fotografie din spectacol de Robert Costea. Sursa: Teatrul de Nord
”Prințesa de cartier”, fotografie din spectacol de Robert Costea. Sursa: Teatrul de Nord

Teatrul de Nord din Satu Mare, Trupa ”Mihai Raicu” vă invită la spectacolul Prințesa de cartier” de Andrei Ivanov, traducerea Raluca Rădulescu, regia artistică Nikita Betehtin. Două reprezentații sunt programate în această lună, în Sala Studio: duminică, 6 octombrie și marți, 15 octombrie 2019, de la ora 19.00.  Din distribuție fac parte actorii: Raluca Mara, Andrei Stan, Ciprian Vultur, Dana Moisuc, Sorin Oros, Tibor Székely, Alexandra Odoroagă, Cristian But.

Spectacolul Trupei ”Mihai Raicu” participă la cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, organizat de Teatrul ”Nottara” din București, și se va juca vineri, 18 octombrie 2019, de la ora 20.00, la Sala Rapsodia (Lipscani 53), în secțiunea competitivă Criza feminității (condiția femeii de-a lungul timpului). Juriul va fi format din cinci personalități teatrale din România: Emil Boroghină, Oltița Cîntec, Claudiu Groza, Irina Ionescu, Doina Modola.

Spectacolul Prințesa de cartier, schițat în Laboratorul teatral din 2018 condus de regizorul Oleg Loevski, a avut premiera stagiunea trecută, în Sala Studio. Ideea piesei Prințesa de cartier a apărut în 2013, dar scrierea ei a început în cadrul ”Laboratorului de Dramaturgie” organizat în 2016 de Centrul Național de Dramaturgie din Belarus. Piesa a fost finalizată în februarie 2017, când a fost selectată pe lista-scurtă a Festivalului de Dramaturgie Tânără Liubimovka, a fost premiată la trei concursuri de dramaturgie: Personajeși Inițieri și Superlative, fiind apoi nominalizată la categoria ”Cea mai bună piesă a anului” la Premiile ”Masca de Aur”, ediția 2018. În decurs de un an piesa a fost montată în peste 10 teatre diferite din Belarus și Rusia.

Site: http://teatruldenord.ro/spectacol/731/PRIN%C8%9AESA-DE-CARTIER

Durata spectacolului: 1h, 50 min. Vârsta recomandată: 14 +

Preț bilet: 20 lei. Informații și bilete: Agenția teatrală, str. Horea nr. 6, telefon: 0261712106

Bilete online: https://www.biletmaster.ro/ron/Event/41003113/Printesa-de-cartier

Comunicat al Teatrului de Nord din Satu Mare

Arhiva Teatrul de Nord din Satu Mare

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.