Știri: Proiecția lungmetrajului “Filantropica” de Nae Caramfil la “Zilele Culturii Române din Salamanca” (6 martie 2017)

883
filantropica nae caranfil la icr lisabona

Mâine, 6 martie, de la orele 18.00, în Amfiteatrul Anayita din cadrul Edificio Juan del Enzina al Universității din Salamanca (Plaza de Anaya, 12, 37008 Salamanca) va avea loc proiecția lungmetrajului “Filantropica” (2002, regia Nae Caramfil), prima dintre cele patru producții cinematografice românești prezentate în cadrul “Zilelor Culturii Române din Salamanca, eveniment desfășurat în perioada 6-30 martie 2017 în Salamanca.

Imagine din filmul Filantropica

Filantropica, cel de-al patrulea lung-metraj al regizorului român Nae Caranfil și una dintre cele mai importante producţii ale sale, este o comedie cu umor negru. Un profesor din București se îndrăgostește de o femeie prea sofisticată pentru posibilitățile lui financiare. Dar cum dragostea nu cunoaște limite, profesorul este dispus să înfrunte orice provocare pentru a o cuceri. Filmul a fost propunerea României la Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 2003.

Filantropica (2002) – România, Franţa. Regia: Nae Caranfil. Gen: comedie. Cu: Mircea Diaconu, Gheorghe Dinică, Mara Nicolescu, Viorica Vodă, Marius Florea Vizante, Florin Zamfirescu, Cristian Gheorghe, Florin Călinescu, Constantin Drăgănescu, Nae Caranfil.
Subtitrări în limba spaniolă. Durata: 110 min.

Fragment din film

Pelicula regizată de Nae Caramfil a fost recompensată cu numeroase premii, cele mai importante fiind Premiul juriului european pentru tineret la Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste de la Mons 2002, Premiul Publicului la Festivalul de Film de la Paris 2002, Premiul Special al Juriului Wurzburg la Wiesbaden goEast 2002 și Premiul Publicului la International Filmweekend, 2003.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.