Știri: Proiecție a peliculei ”Sieranevada” de Cristi Puiu la Zilele Filmului European de la Sarajevo (29 mai 2017)

530
Sieranevada Cristi Puiu

Luni, 29 mai 2017, de la ora 17.30, la Meeting Point Cinema din Sarajevo va avea loc proiecția lungmetrajului Sieranevada de Cristi Puiu (coproducţie România, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Macedonia, Franţa, 2016). Evenimentul are loc în cadrul Zilelor Filmului European de la Sarajevo, organizat în perioada 22–31 de membri ai clusterului EUNIC Bosnia și Herțegovina.

Nominalizat la Palme D’or, Sieranevada a reușit să se impună în diferite competiții cinematografice obținând, printre altele, premiile Gold Hugo și Silver Hugo la Festivalul de Film de la Chicago sau Premiul Societății Internaționale a Cinefililor pentru scenariu la Cannes.

Lungmetrajul îl are ca personaj central pe Lary, un medic trecut de 40 de ani, care își petrece ziua de sâmbătă în sânul familiei, reunită cu ocazia comemorării tatălui său, decedat în urmă cu 40 de zile. Modul în care evoluează evenimentul îl determină pe Lary să se confrunte cu trecutul său și cu propriile temeri, să-și reevalueze poziția în familie. Comedia cu tente satirice a fost filmat aproape în totalitate într-un apartament de bloc îngust. Pelicula îi are în distribuție pe actorii Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Cătălina Moga, Ilona Brezoianu. Scenariul şi regia sunt semnate de Cristi Puiu, iar producător este Anca Puiu.

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena şi al Ambasadei României în Bosnia şi Herţegovina.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.