Știri: Proiectul 3A2G4N continuă cu expoziția lui Otto Constantin: „Of, Ce Dor, Check-In, Ce Jale!” (13 iulie–3 august 2020, București)

145
otto constantin

Cea de-a doua expoziție din cadrul proiectului curatorial 3A2G4N – 3 tineri artiști pe Calea Victoriei va fi lansată astăzi, 13 iulie 2020, și poate fi vizitată până pe 3 august 2020, la Galeria 1001 Arte, din Calea Victoriei numerele 91-93. Este vorba despre expoziția lui Otto Constantin, Of, Ce Dor, Check-In, Ce Jale!, care continuă un proiect curatorial complex dedicat tinerilor artiști români, realizat de Asociația 1001 ARTE și Fundația Ana pentru Cultură și Artă în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte.

„Ne imaginăm cum un aspirator din casa bunicii lui Otto va fi fost tot timpul vesel, surâzând ca și cum ar fi fost gata să spună o glumă bună copiilor ce îl priveau. Cum carpeta cu Răpirea din serai își va fi luat zborul, reordonând personajele în aer până vor recrea tensiunea dintre ele pentru a putea spune o poveste copilului pe cale să adoarmă.

Obiectele nu sunt investite aici doar cu suflet (cum orice copil șaman poate să o facă), ci și cu darul de a povesti întâmplări atât de fascinante încât pot lăsa orice auditoriu cu gura căscată.

Copilăria idilică a lui Otto a coincis cu perioada tulbure a anilor ’90. A fost martor la transformarea proletariatului într-o clasă precară, la sărăcirea sistematică și intenționată a generației părinților lui pentru a fi transformată în mijloace de producție, în forță de muncă ieftină gata de a fi vândută și revândută de capitaliști, oameni politici și bișnițari deopotrivă.

Copil aflat în vacanță la bunici, Otto a trăit și el o experiență reprezentativă pentru anii ’90 sub forma unor comercianți ambulanți de pepeni care, după ce i-au luat banii, au dispărut cu pepenele, aruncând în derâdere o explicație demnă de capitaliștii acelor ani, cum că pepenii au fost luați de extratereștri.” – Cristian Cojanu, curator.

Expoziția lui Otto Constantin face parte din proiectul expozițional 3A2G4N – 3 tineri artiști pe Calea Victoriei, care se desfășoară în perioada 23 iunie–20 august 2020, la Galeria 1001 ARTE. Proiectul este compus din trei părți, câte o expoziție dedicată unui artist: Alexandra Grigore, Otto Constantin și Theodor Grigoraș.

Detalii despre program și condițiile de vizitare se găsesc pe www.expoarte.ro și www.1001arte.ro.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.