Știri: Prorgamul cultural ”Euro Fest-Teen/ SALUT, ADOLESCENȚA” (7 – 12 mai 2019, București)

27
euro fest teen

Între 7 și 12 mai 2019, în spațiile și sălile Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti și ale Teatrului de Comedie, va avea loc ”Euro Fest-Teen/ SALUT, ADOLESCENȚA”, un program cultural, artistic şi educaţional care marchează sărbătorirea celei de-a XXII-a ediţii a Zilei Adolescenţilor, conform unei Legi promulgate la 13 noiembrie 1997 de Preşedintele României, sărbătorirea Zilei Europei (9 mai), sărbătorirea Anului Cărții și celebrarea președinției românești a Consiliului Uniunii Europene.

”Euro Fest-Teen/ SALUT, ADOLESCENȚA!” – cel mai vechi și longeviv festival din România dedicat adolescenților! – cuprinde câteva evenimente literare, artistice şi vizuale dedicate adolescenţilor europeni. Un program menit să ofere o scenă publică de afirmare pentru cei ce vor să le fie confirmate de către profesioniştii domeniului editorial, literar, teatral şi vizual talentul exprimat la ”Prima verba” ori pentru ”Opera prima”. Un program care pune în comunicare creatoare pe adolescenţii din România și Uniunea Europeană, dar și pe cei care derulează programe instituționale, culturale sau educaționale dedicate adolescenților.

În 2019 se împlinesc 22 de ani de când a doua duminică a lunii mai a fost recunoscută oficial ca fiind Ziua Adolescenţilor, conform Legii privind instituirea Zilei Adolescenţilor, promulgată de Preşedintele României şi aprobată de către Parlamentul României la 13 noiembrie 1997, în urma lobby-ului făcut de maestrul George Mihăiță și Clubul UNESCO – ”Adolescenţii”.

Festivalul este organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie și Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, Clubul UNESCO – ”Adolescenții”, asociația Euro CulturArt, cu sprijinul Forumului Cultural Austriac București. Partenerii media ai programului sunt Radio România Cultural și AgențiadeCarte.ro. Premiile ”Jos Pălăria” și InstantAdolesecența vor fi acordate de Ziua Adolescentului, duminică, 12 mai 2019, ora 12.00, la Teatrul de Comedie, în cadrul Galei ”Salut, Adolescență”, cu participarea extraordinară a maeștrilor Nicu Alifantis și George Mihăiță.

Programul complet click aici.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.