Știri: Teatrul ”Tudor Vianu” din Giurgiu, invitat la Festivalul ”Deva Performing Arts” (7 și 8 mai 2019)

130
Imagine din spectacolul ”Amor cu repetiţie” de Ray Cooney, teatrul ”Tudor Vianu” din Giurgiu
Imagine din spectacolul ”Amor cu repetiţie” de Ray Cooney, Teatrul ”Tudor Vianu” din Giurgiu

În această săptămână Teatrul ”Tudor Vianu” din Giurgiu este invitat în Festivalul ”Deva Performing Arts” cu două spectacole.

Marți, 7 mai 2019, la ora 20.00 Teatrul din Giurgiu prezintă ”Imagini pe gramofon”, un spectacol de exterior semnat de Cosmin Creţu, în care expresia corporală devine esenţială şi învie tablouri cu amintiri şi cântece romantice; şlagărele perioadei interbelice, în interpretarea originală, sunt pretextul muzical al poveştilor cu parfum de epocă prezentate pe scenă. Costumele şi machiajul completează atmosfera, ”fotografiile sepia” ale vremurilor de odinioară naşte interes şi nostalgie.

Miercuri, 8 mai 2019, la ora 18.00, pe scena Teatrului din Deva se va jucaAmor cu repetiţie” de Ray Cooney, regia și scenografia: Mihai Panaitescu, o comedie bulevardieră de succes, cu vervă şi quiproquo–uri cu haz, foarte apreciate de public.

Alături de Teatrul ”Tudor Vianu” şi Teatrul de Artă din Deva vor evolua în festival Teatrul Evreiesc de Stat din București,  Compania franceză ”LaTraverScène”, Teatrul ”Aurel Manea” din Turda, Teatrul Naţional ”Satiricus” din Chişinău şi Compagnie Azacusca din Franţa. Festivalul include în program concerte de jazz.

”Ne bucurăm că relaţiile de cooperare cu Teatrul din Deva au devenit foarte bune şi sperăm să folosim această experienţă şi în relaţiile cu celelalte două teatre de proiect din ţară, Teatrul «George Ciprian» din Buzău şi Teatrul Metropolis din Bucureşti”, ne spune Cosmin Creţu, directorul Teatrului din Giurgiu.

Turneul teatrului giurgiuvean continuă a doua zi la 230 km de Deva unde, invitaţi de Teatrul ”Ariel” din Râmnicu Vâlcea, actorii noştri vor juca pe 9 mai dimineaţa o piesă pentru cei mici, ”Pic şi aventurile sale” (spectacol de Raluca Botez), iar seara, la 18.30, piesa ”Amor cu repetiţie”.

Vă reamintim că luni, 13 mai 2019 Teatrul ”Ariel” din Râmnicu Vâlcea vine la Giurgiu cu două spectacole: unul pentru copii,  ”Gagacucuriguuu!” după ”Punguţa cu doi bani” de Ion Creangă şi, pentru cei mari, ”Desculţ în parc”, după comedia clasică a lui Neil Simon în regia lui Bogdan-Cristian Drăgan.

Comunicat al Teatrului ”Tudor Vianu” din Giurgiu

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.