Știri: „Raymonda”, premieră de balet pe scena Operei Naționale București (9 aprilie 2022)

65
Afis Premiera Raymonda_ 09.04.2022 (1)

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 9 aprilie 2022, începând cu ora 18.30, premiera de balet Raymonda de Alexander Glazunov, spectacol montat pentru prima dată în istoria centenară a instituției.

Regia și adaptarea coregrafică poartă semnătura lui Maki Asami, coregrafia originală aparține lui Marius Petipa. Maestrul de repetiții care s-a ocupat de montarea acestui spectacol pe scena Operei Naționale București este Takako Nishikawa. Costumele au fost create de Viorica Petrovici, iar decorul de Adrian Damian. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.

Raymonda este un balet alcătuit din trei acte, trei scene și un prolog. Premiera mondială a avut loc pe 7 ianuarie 1898, la Teatrul Marinskyi din Sankt Petersburg, pentru ca doi ani mai târziu să fie montat la Moscova pe scena Teatrului Bolshoi.

Raymonda este una dintre capodoperele baletului clasic, un spectacol cu temă romantică în care iubirea triumfă. Pentru Marius Petipa a fost ultima realizare, Raymonda reunind toată ingeniozitatea și măiestria coregrafului. În ceea ce îl privește pe compozitorul Alexander Glazunov, titlul a reprezentat prima sa experiență în muzica de balet.

Spectacolul Raymonda spune povestea unei prințese care își așteaptă logodnicul plecat în cruciade. Eșarfa este simbolul iubirii lor și, totodată, simbolul întregului spectacol.

Următoarele reprezentații ale spectacolului vor avea loc în zilele de 10, 13 și 15 aprilie, ora 18.30.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Sponsor oficial: Enel România

Partener de mobilitate: Kia

Sponsori: Banca Comercială Română, Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Sansha

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Forbes România, RFI România,
Romantic FM, Radio Seven, Itsy Bitsy, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul
Metropolis, News București, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, Revista Timpul, 9am.ro., Kudika, Garbo, Ballet Magazine

Comunicat al Operei Naționale București

Arhiva Opera Națională București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.