Știri: ”Scări de sticlă/Ladders of Glass” de Mandy Pannett, ediție online

645
cover mandy pannett

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din BucureștiThe British Council, Institutul Cultural Român și Ambasada Irlandei, anunță publicarea volumului Scări de sticlă/Ladders of Glass” de Mandy Pannett. Texte paralele în limba engleză și limba română.

Acest volum de poeme de Mandy Pannett publicat în limbile engleză și română face parte din seria Lidia Vianu Translates. Volumele acestei serii apar atât online, la Contemporary Literature Press, cât și pe hârtie, la Editura Integral. Seria va consta din scriitori englezi traduși în limba română și scriitori români traduși în limba engleză. Toate aceste volume vor fi publicate sub formă de texte paralele.

Mandy Pannett lucrează freelance ca profesor de creative writing. A participat la lecturi de poezie, și a condus ateliere de o zi sau pe o perioadă mai îndelungată în toată Anglia. Poemele ei au apărut în reviste din UK, Europa, Canada și SUA. Este redactor pentru poezie la Sentinel Literary Quarterly și editoarea antologiei Poems for a Liminal Age” (SPM Publications), publicată în sprijinul Médecins sans Frontières. A câștigat premii la câteva concursuri naționale și a jurizat altele. Volumele acestei serii sunt publicate sub auspiciile Universității din București, ale British Council, Institutului Cultural Român și Uniunii Scriitorilor din România.

Cover anthology contemporary romanian poetry

Câțiva dintre poeții englezi din această serie au lucrat cu masteranzii Lidiei Vianu la traducerea Antologiei de poezie contemporană românească, http://editura.mttlc.ro/contemporary-romanian-poetry.html. Această colaborare a devenit în timp un mecanism de traducere eficient. Masteratul pentru Traducerea Textului Literar Contemporan a devenit un brand în traducerea literaturii din și în limba engleză. Anul trecut, MTTLC a împlinit zece ani de activitate. În semn de recunoaștere, instituțiile care îl sprijină au ajutat–o pe Lidia Vianu, directoarea programului, să organizeze un prim Masterclass de traducere literară, la care au fost invitați șase poeți englezi să lucreze cu masteranzii MTTLC la traducerea poeziei românești în limba engleză. A doua ediție a acelei întâlniri se va desfășura în 2017 între 8–14 mai, și se va ocupa de traducerea prozei.

Lidia Vianu Translates. Mandy Pannett: ”Ladders of Glass/Scări de sticlă”,  poate fi consultat și descărcat la adresa de internet:

http://editura.mttlc.ro/lidia-vianu-mandy-pannett.html

Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website–ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări atât în limba engleză cât și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm adresați–vă editurii,  lidia.vianu@mttlc.ro

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.