Știri: Selecție pentru Corul de Copii și Tineret „Symbol – Jean Lupu” al Patriarhiei Române (24 septembrie 2022, București)

61
corul de copii symbol (1)

logo rubrica musica leviathan.roCorul de Copii și Tineret „Symbol – Jean Lupu” al Patriarhiei Române organizează o selecție sâmbătă, 24 septembrie 2022. Copiii și adolescenții cu voce sunt invitați să cânte cel puțin două piese, iar toți cei buni vor fi selectați, fiindcă nu există limită la numărul de membri ai corului. Fără taxă de participare.

Selecția se desfășoară în intervalul 12.30–14.00, în Amfiteatrul „I. G. Coman” al Facultății de Teologie Ortodoxă de pe Str. Sfânta Ecaterina, nr. 2– 4. Pot participa fete cu vârste între 10 și 18 ani și băieți cu vârste între 9 și 12 ani.

Fiecare candidat va cânta cel puțin două piese (religioase, laice, colinde, patriotice, muzică ușoară etc). Prezentarea la comisie se face în ordinea sosirii și înscrierii la secretara comisiei. Toți cei buni vor fi acceptați.

Corul de Copii şi Tineret „Symbol” al Patriarhiei Române a fost înfiinţat în data de 18 septembrie 1990 de profesorul Jean Lupu cu binecuvântarea Patriarhului Teoctist, aducând o notă de unicitate în peisajul muzicii corale româneşti.

Este primul cor de copii care a susţinut un concert de colinde la Ateneul Român (16 decembrie 1990) și primul și unicul cor de copii care a oferit integral răspunsurile la Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală.

Repertoriul Corului „Symbol” cuprinde lucrări de folclor, muzică bizantină, creaţii corale ale compozitorilor români şi străini, dar şi muzică clasică românească şi universală.

Arhidiaconul Jean Lupu, fondatorul corului, a primit în 2020 Crucea Patriarhală pentru clerici pentru activitatea desfășurată, iar corul și-a schimbat denumirea în Corul de Copii și Tineret „Symbol – Jean Lupu” al Patriarhiei Române.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.