Știri: Seri de teatru la TVR 3 (1, 2 august 2020)

54
Horațiu Mălăele în spectacolul „Unde-i-revolverul?”
Horațiu Mălăele în spectacolul „Unde-i-revolverul?”

rubrica teatru tv logo leviathan.roSâmbătă, 1 august, la ora 20.00:

La mulți ani, Horațiu Mălăele! (n. 1 august)

Unde-i revolverul? de Görgey Gábor este o satiră politică scrisă în 1966, care i-a adus lui Horațiu Mălăele, pentru interpretarea personajului K. Müller, în montarea de la Teatrul „Nottara”,  Premiul UNITER pentru Cel mai Bun Actor în 1998. Reluând partitura, alături de trupa Teatrului Național din Craiova și în regia artistică a lui Mircea Cornișteanu, spectacolul obține, în varianta TV, Premiul UNITER pentru Teatru TV  în 2010

Mălăele, în orice distribuție, devine imediat centrul universului scenic. Fără orgoliu, de la sine, și în deplina bucurie a tuturor, fiindcă lucrurile se întâmplă nu emfatic, ci firesc asumat și in beneficiiul tuturor.” – Doina Papp, în volumul O poveste cu Horațiu.

Unde-i revolverul? de Görgey Gábor. Traducere de Zeno Fodor. Regia artistică: Mircea Cornișteanu. În distribuție: Horațiu Mălăele, Sorin Leoveanu, Valer Dellakeza, Angel Rababoc, Marian Politic. Muzica: Nicu Alifantis. Producători: Zoe Bălan și Ruxandra Țuchel.

Duminică, 2 august, la ora 20.00:

La mulți ani, Rodica Popescu Bitănescu! (n. 5 august)

Evantaiul de Carlo Goldoni, un spectacol din Arhiva de Aur a TVR, în regia lui Cornel Popa. Traducere de Petre Iosif. Adaptarea TV: Cornel Popa și Valentin Plătăreanu. În distribuție: Rodica Popescu Bitănescu, Cristina Stamate, Dan Tufaru, Julieta Szony, Mihai Mălaimare, Marian Hudac, Dorina Done, Florin Vasiliu, Mișu Stan, Șerban Cantacuzino, Valentin Plătăreanu, Ovidiu Schumacher, Jorj Voicu, George Ulmeni. Scenografia: Elena Fortu. Redactor: Ioana Prodan.

Cea de-a patra ediție a programului Teatru în TVR continuă!

Până în 13 septembrie Grădina TVR este cel mai important spațiu pentru spectacole de teatru în aer liber.

Toate informaţiile referitoare la programarea spectacolelor, ora de începere a acestora, regulile de distanţare socială şi protecţie împotriva infectării cu COVID 19 pot fi găsite pe www.tvr.rohttp://www.tvr.ro/teatruintvr.html#view  şi pe https://www.facebook.com/casadeproductietvr

Biletele de intrare se pot procura de la teatrele partenere, iar accesul publicului se face prin intrarea din strada Constantin Blaremberg, poarta destinată exclusiv spectatorilor.

Vă așteptăm la Teatru în TVR!

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+. Producător coordonator: Demeter András István.

https://www.instagram.com/casadeproductietvr/                                                                  

Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.