Știri: Simpozion european pe tema sustenabilității la ECOWEEK 2020, sub egida EUNIC Israel (2–4 octombrie 2020, Tel Aviv)

65
simpozion eunic

Sub egida EUNIC Israel, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv susține participarea României la ediția 2020 a ECOWEEK – eveniment internațional interdisciplinar care cuprinde conferințe și workshop-uri pe tema ecologiei, sustenabilității și proiectării durabile.

Ediția din acest an se va desfășura în perioada 2–4 octombrie 2020 exclusiv online și aniversează 15 ani de la înființarea ECOWEEK. Programul include: simpozioane și conferințe – 2 octombrie, workshop-uri pe tema ecologiei, sustenabilității și proiectării durabile – 2–4 octombrie, și expoziția online 15 ani de ECOWEEK.

În cadrul simpozionului european Preserving the planet: How to reverse the trend?, care va avea loc în data de 2 octombrie 2020, Csibi Magor va susține o intervenție cu titlul The connection between human and nature behavior. Conferința vrea să exploreze conexiunea între ce se întâmplă în natură și comportamente umane și va încerca să ofere răspunsuri la câteva întrebări esențiale, cum ar fi unde suntem acum, cum am ajuns aici și care ar putea să fie scenariile de viitor cu care putem să calculăm pe termen mediu și lung. Mai are specia noastră șansa unui nou început? Și dacă da, care este orizontul de acțiune.

La simpozion vor participa specialiști din Lituania, Austria, Grecia, Italia, Franța, Cehia, Ungaria, Israel și România.

Evenimentul online, în limba engleză, va avea loc vineri, 2 octombrie 2020, ora 16.00, prin live streaming pe canalul oficial de Youtube al ECOWEEK: https://www.youtube.com/channel/UC5OMK7oJ5kouuLSBgy_WfEA, cu transmisiune și pe pagina oficială de Facebook a ICR Tel Aviv:https://www.facebook.com/icr.telaviv/.

Accesul la simpozion este liber, în baza înscrierii în prealabil: https://ecoweek.online

Csibi Magor este activist pentru mediu, consultant în domeniul sustenabilității și, în prezent, conduce departamentul de Leadership la Trend Consult, cu misiunea de a schimba cultura în cât mai multe organizații și în societate. Între 2017–2018 a fost directorul executiv al biroului World Wildlife Fund (WWF), cea mai mare organizație de conservare a naturii din lume, în Coreea de Sud, după ce a condus 7 ani biroul din România. În perioada 2007–2009 a fost vicepreședintele Comisiei de Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară din Parlamentul European. După terminarea mandatului, s-a dedicat în totalitate activităților de sustenabilitate a mediului și a predat la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj. În 2009 a fondat publicația „Think Outside the Box”, pe care a și coordonat-o în primii doi ani.

ECOWEEK este un eveniment internațional inițiat în 2005 în Grecia (https://ecoweekorg.wixsite.com/ecoweek15) și cuprinde conferințe și workshop-uri pe tema ecologiei, sustenabilității și proiectării durabile. ECOWEEK este dedicat studenților și tinerilor profesioniști din domeniul arhitecturii, peisagisticii, urbanismului, design-ului și domeniilor conexe – sociologie, psihologie, comunicare și media, precum și tuturor celor care doresc să se implice activ în elaborarea de proiecte sustenabile și modele urbane ecologice pentru o viață echilibrată în oraș. Sub egida ECOWEEK au fost organizate până în prezent peste 27 de conferințe internaționale și mai mult de 200 de ateliere de proiectare durabilă în peste 23 de orașe din întreaga lume (printre care: Atena, Tel Aviv, Londra, Roma, Milano, Copenhaga, Belgrad etc.) la care au participat mai mult de 4.000 de studenți și tineri profesioniști. Ediția 2016 a ECOWEEK a avut loc la București și s-a bucurat de mare succes în rândul publicului, proiectele prezentate fiind foarte apreciate, unele reușind să fie chiar și implementate.

Comunicat al Institutului Cultural Român de la Tel Aviv

Arhiva Institutul Cultural Român

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.