Știri: „Spărgătorul de nuci”, transmis online de Opera Națională București în Ajunul Crăciunului

64
spargatorul de nuci onb

Joi, 24 decembrie 2020, în Ajunului Crăciunului, Opera Națională București va transmite online spectacolul Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski, în cadrul proiectului intitulat #DordeONB din seria Opera online.

Spectacolul de balet ce ne va aduce mai aproape magia sărbătorilor de iarnă va fi transmis online pe site-ul instituției, la link-ul https://operanb.ro/operaonline/ și pe canalul de Youtube a Operei Naționale București, în link-ul https://www.youtube.com/OperaNationalaBucurestiONB.

În așteptarea lui Moș Crăciun, vă propunem o poveste despre sărbătorile de iarnă și vă invităm în lumea basmelor pentru a viziona împreună Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski, începând cu ora 17.00. Celebrul balet Spărgătorul de nuci a cucerit publicul spectator de toate vârstele chiar de la premiera mondială de pe scena Teatrului Imperial Mariinski, Sankt Petersburg, ce a avut loc în 6 decembrie 1892. Piotr Ilici Ceaikovski a devenit astfel compozitorul care a bucurat inimile copiilor de pretutindeni în prag de sărbătoare, oferindu-le cel mai frumos cadou: o poveste de basm cu o tradiție lirică ce continuă să anunțe și astăzi sărbătorile de iarnă, cu exaltare și pe partituri fermecătoare.

Datorită succesului de care s-a bucurat, celebrul balet a fost transpus de-a lungul anilor cu succes  în filme artistice, desene animate sau balet pe gheață, partitura compozitorului rus pe un libret de Marius Petipa după versiunea lui Alexandre Dumas a basmului lui E. T. A. Hoffmann. Povestea de iarnă ne aduce în atmosfera de basm în care dansul, emoția și simfonia se întregesc într-un vals de vis.

Înregistrarea va fi accesibilă publicului doar pe durata difuzării spectacolului.

Sponsor oficial: Enel România

Partener de mobilitate: Kia

Sponsori: Banca Comercială Română, Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Sansha

Parteneri media: Europa FM, TVR, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Forbes România, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Ziare.com, Business24, Ziarul Metropolis,  Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei.

Comunicat al Operei Naționale București

Arhiva Opera Națională București 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.