„Răspunsul lui Moş Crăciun la scrisorile voastre, dragi copii” de Lică Barbu

607
mos craciun lica barbu

proza scurta leviathan.ro logo‒ Ho, ho, ho! Dragii Moşului! Am primit toate scrisorile voastre şi ce credeţi că am făcuuut?

Am zburat spre stele căci numai la lumina lor se citesc scrisorile magice de iubire ale copiilor pentru Moş Crăciun.

Acolo am auzit toate şoaptele voastre pornite din inimioara voastră inocentă. Până şi stelele m-au urmărit atente să afle ce şi cum gândesc copiii lumii.

Unele scrisori le-am citit cu tristeţe, iar stelele au plâns la necazul unor copii. Le-am pregătit răspunsul în speranţa unor zâmbete pe care toţi copiii le au şi le promit că lumea va fi a lor. Totul se va schimba în bine. Nu trebuie decât să zâmbiţi în razele Soarelui şi Răul se va topi în Nimic ca un Calic.

La unele scrisori m-am tăvălit de râs, iar steluţele mai să cadă de pe cer de atâtea hohote de râs. Aşa de năzdrăvani sunteţi la scris cuvinte fistichii încât, m-am gândit, că la anul, nu mai voi fi Moşul, ci un copil. Mă transform într-un copil că tare mult îmi place. Ador asta! Atâta joacă mi-aţi transmis, căci nu mai rezist. Iuhuuu! Vă invit la o bătaie cu bulgări din frişcă şi la jocul de-a Prietenia.

Alte scrisori pur şi simplu m-au uimit. Le-am citit foarte atent. Aşa de minunat aţi scris, atât de frumos erau măiestrite cuvintele, căci steluţele au început să cânte. Un cântec magic în care se auzea puterea cunoaşterii în ritmul murmurului de izvor copilăresc plutind în zborul năzuinţelor către succes. A şti, a cunoaşte înseamnă a trăi. Şi asta mi-au scris mulţi copii, dovadă că ei citesc multe cărţi.

Din tot ce mi-aţi scris am înţeles că magia ne domină pe toţi, chiar şi pe părinţii voştri. Păstraţi acest sentiment cristalin până ajungeţi un Moş Crăciun adevărat.

Vă iubesc, dragi copii şi să păstraţi în voi toată iubirea lumii!

Ho, ho, ho! La mulţi ani! Crăciun fericit!

Moş Crăciun

Vezi arhiva rubricii Proză scurtă

Arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Vezi și arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.