Știri: Spectacole atractive pe scena Teatrului Excelsior din București

402
Imagine din spectacolul ”Vrăjitorul din Oz”, © Teatrul Excelsior
Imagine din spectacolul ”Vrăjitorul din Oz”, © Teatrul Excelsior

logo teatrul excelsiorLuna ianuarie 2019 marchează debutul unui an bogat care va aduce pe scena Teatrului Excelsior din București titluri dintre cele mai atractive și mai interesante pentru publicul tânăr. Detalii, începând din luna februarie. Până atunci, vă prezentăm programul spectacolelor din luna curentă.

Poveștile atât de îndrăgite de cei mici se întorc pe scena Sălii ”Ion Lucian” a Teatrului Excelsior: ”Degețica”, ”Vrăjitorul din Oz”, ”Bambi”, ”Cei trei purceluși”, ”Prâslea cel Voinic și Merele de Aur”, dar și ”Hainele cele noi ale împăratului”, titlu pe care îl veți regăsi în adaptarea scenică semnată Ilinca Stihi, ce va reveni în repertoriu la sfârșitul acestei luni, sub un titlu nou: ”Aventuri în Ținutul Florilor”.

Nu vor lipsi, desigur, nici spectacolele dedicate copiilor ceva mai mari, adolescenților și publicului tânăr, în genere – producții semnate de nume importante ale tinerei generații de regizori, dar și de artiști consacrați: ”Thomas Sawyer” (adaptare a romanului lui Mark Twain semnată Horia Suru), ”Our Ladies of Perpetual Succour” (un spectacol-musical, marca Răzvan Mazilu), ”Împăratul muștelor” (adaptare a romanului omonim scris de William Golding, în versiunea regizorală a lui Tudor Lucanu), ”Minunata lume nouă” (după Aldous Huxley, un alt ”clasic”, ”recitit” regizoral de Catinca Drăgănescu), dar și ”EmojiPlay” (îndrăgitul spectacol de teatru coregrafic prin care Gigi Căciuleanu îmbină limbajul 3D al dans-actorilor cu limbajul 2D animat de emoticons). Totodată, programul acestei luni include și reprezentații ale celor mai recente producții ale stagiunii 2018 – 2019: ”Arlecchino și pierdutele iubiri” – spectacol ce readuce la viață tradiția commediei dell’arte sub bagheta maestrului italian Enrico Bonavera – și ”Năpasta”, o dezbatere pe tema Adevărului, pe care regizorii Andrei și Andreea Grosu o propun publicului pornind de la binecunoscuta dramă caragialiană.

Programul Teatrului Excelsior, ianuarie 2019

Bilete pe: https://www.bilet.ro/teatrul-excelsior.php 

MIERCURI, 9 ianuarie, ora 19.00

Sala „Ion Lucian”

THOMAS SAWYER după ”Aventurile lui Tom Sawyer” de Mark Twain, regia Horia Suru

cu: Andrei Brădean, Alexandru Aron, Ioana Repciuc/Aida Avieriței, Andrei Radu, Daniela Ioniță-Marcu, Robert Radoveanu, Ovidiu Ușvat, Alex Ștefănescu, Alina Petrică, Oliver Toderiță, Magicianul Antonio

Despre Tom Sawyer și aventurilelui am auzit cu toții. Le-am citit, ne-au amuzat, ba poate chiar ne-au și speriat pe ici, pe colo. Un lucru însă e cert: niciunul dintre noi nu și-a imaginat vreodată că Tom ar putea să cânte și să danseze așa cum o face pe scena Teatrului Excelsior, cot la cot cu Huckleberry Finn, Joe Harper, Becky Thatcher sau Mătușa Polly. Pentru că Thomas Sawyer ascunde tot soiul de secrete. Și e mereu surprinzător.

Durata spectacolului: 1h 20 min | 12+

Bilete:  30 lei (preț întreg) | 16 lei (preț redus: elevi, studenți și pensionari, grup organizat)

 JOI, 10 ianuarie, ora 11.00

Sala „Ion Lucian”

PRÂSLEA CEL VOINIC ȘI MERELE DE AUR după Petre Ispirescu, regia Eduard Petru Jighirgiu

cu: Radu Micu, Ion Bechet, Mihaela Coveșeanu, Loredana Cosovanu, Doru Bem, Marian Rădulescu, Andreea Șovan, Iulia Samson

Dincolo de elementele fanstastice și de nenumăratele obstacole supranaturale pe care mezinul Prâslea este nevoit să le învingă pentru a apăra prețioasele roade ale mărului de aur, întâlnirea cu universul basmului este una plină de învățăminte pentru cei mari și cei mici, deopotrivă. Pornind de la această idee, regizorul a îmbinat armonios elementele clasice cu mijloacele moderne ale teatralității pentru a crea o experiență plină de culoare și momente muzical-coregrafice, un spectacol de poveste menit să bucure publicul de toate vârstele.

Durata spectacolului: 1h | 5+

Bilete: 10 lei pentru grup organizat (preţul nu include transportul)

16 lei – copii; 24 lei – adulţi

VINERI, 11 ianuarie, ora 19.00

Sala „Ion Lucian”

OUR LADIES OF PERPETUAL SUCCOUR (FECIOARELE NOASTRE GRABNIC AJUTĂTOARE) de Lee Hall, regia Răzvan Mazilu

Cu: Ana Bianca Popescu, Alina Petrică, Ioana Mărcoiu, Aylin Cadîr, OanaPușcatu,Meda Topîrceanu; Orchestra: Adina Cocargeanu – pian, Imola Tamás– percuție; Andreea Archip – pian, Dana Georgescu – chitară bas

Ne aflăm în fața unui spectacol aparte, greu de încadrat: este și musical, și text contemporan, este parabolă despre viață și moarte și e spectacol-concert. Pe scurt, e un spectacol de teatru. Complex, inedit, incisiv, pe alocuri șocant, dar, peste toate acestea, plin de emoție. Cred că teribila încărcătură emoțională și amestecul special de tragic și comic m-au atras și m-au sedus. Și mixul neașteptat de muzică sacră (Bach, Pergolesi, Händel, Karl Jenkins) cu muzica pop-rock (Rod Stewart, Beatles, Eric Clapton, Electric Light Orchestra)…

Mi-am dorit o punere în scenă dinamică, cu surprize, cu energie, cu umor, dar în același timp cu imagini puternice, încărcate de poezie. O poezie croită pe sensibilitatea publicului tânăr de azi. Am păstrat ideea originală de band care cântă muzica live, un band alcătuit doar din fete. E un spectacol cu distribuție exclusiv feminină, fără a fi unul feminist.” – Răzvan Mazilu

Durata spectacolului: 2h 10 min | 16+

Bilete: 44 lei / 30 lei / 16 lei (preț redus: elevi, studenți și pensionari, grup organizat)

SÂMBĂTĂ, 12 ianuarie, ora 11.00

Sala „Ion Lucian”

CASA PISICII de Samuil Marșak, regia Lenuș-Teodora Moraru

cu: Silvana Ionescu, Robert Robert Emanuel, Ștefania Dumitru, Ciprian Cojenel, Raluca Botez, Oliver Toderiță, Annemary Ziegler, Dragoș Spahiu, Cosmina Dobrotă, Magda Condurache, Oana Tofan, Veronica Popescu

Casa pisicii este o poveste despre prietenie și altruism, care îi va ajuta pe cei mici să descopere cât de important este să ai grijă de cei din jurul tău atunci când și să apreciezi bunătatea, mai ales atunci când se revarsă din inima celor mai necăjiți semeni. Dintre nenumărații prienteni ai Pisicii, doar Pisoiul cel aparent neajutorat îi întinde o mână de ajutor la nevoie. Spectacolul Casa pisicii îi va bucura deopotrivă pe cei mari și pe cei mici.

Durata spectacolului: 1h | 4+

Bilete: 16 lei – copii; 24 lei – adulţi

 SÂMBĂTĂ, 12 ianuarie, ora 19.00

Sala „Ion Lucian”

#EMOJIPLAY, un spectacol de teatru coregrafic de Gigi Căciuleanu

cu: Ana Vișan, Irina Strungăreanu, Adrian Nour, Alex Călin, în alternanță cu Bianca Bor și Bogdan Iacob

Pus în scenă de cunoscutul coregraf și dansator Gigi Căciuleanu, #EmojiPlay îmbină limbajul ”tridimensional” al dansActorilor cu vizuala lume bidimensională a emoticon-urilor. Pe zi ce trece, suntem invadaţi de simboluri şi abrevieri de tot felul. Emoţiile sunt codificate în imagini stilizate, concentrate în doar câteva litere. Spectacolul aduce în prim plan transformarea comunicării clasice într-un limbaj nou, codificat și extrem de sugestiv, bazat pe ciocniri de semne universal recognscibile care se iau la întrecere cu imaginația.

Durata spectacolului: 1h | 12+

Bilete: 30 lei (preț întreg) | 16 lei (preț redus – elevi, studenți și pensionari, grup organizat)

DUMINICĂ, 13 ianuarie, ora 11.00

Sala „Ion Lucian”

VRĂJITORUL DIN OZ după Lyman Frank Baum, regia Petre Bokor

cu: Annemary Ziegler, Ion Bechet, Ciprian Cojenel, Mihaela Coveşeanu/ Robert Radoveneanu, Magda Condurache, Silvana Ionescu, Pavel Bârsan/ Marian Rădulescu, Cosmina Dobrotă, Ştefania Dumitru, Daniela Ioniţă-Marcu, Robert Robert Emanuel, Tudor Pîrvu, Raluca Botez, Iulia-Diana Samson, Veronica Popescu, Dragoş Ianoşi, Oana Tofan

Scris de Lyman Frank Baum acum mai bine de 100 de ani, basmul Vrăjitorul din Oz este un titlu de referinţă al literaturii universale, devenit cunoscut publicului larg mai ales datorită celebrei ecranizări hollywoodiene, menționată adesea printre cele mai bune producții cinematografice ale tuturor timpurilor. Preluând muzica din acest film, spectacolul urmăreşte povestea micuţei Dorothy care, purtată de o tornadă, ajunge pe tărâmul fermecat al lui Oz, împreună cu cățelulșul ei Toto, unde îi cunoaște pe cei trei prieteni cu totul speciali: Sperietoarea, Omul de Tinichea și Leul. Însă numai după ce va fi învațat lecția prieteniei și a curajului va reuși să se întoarcă acasă.

Durata spectacolului: 1h 20 min | 3+

Bilete: 16 lei – copii; 24 lei – adulţi

DUMINICĂ, 13 ianuarie, ora 19.00

Sala „Ion Lucian”

NĂPASTA de Ion Luca Caragiale, regia Andrei și Andreea Grosu

cu: Mihaela Trofimov, Bogdan Nechifor, Alex Popa, Doru Bem

”Anca, Dragomir, Gheorghe și Ion nu sunt doar personajele lui Caragiale, ci devin subiecți pentru un experiment uman pe tema adevărului, a conștiinței și a vinei. Năpasta este un spectacol la care participi doar dacă ai curaj.” –Andrei și Andreea Grosu

Durata spectacolului: 1h 15 min | 14+

Bilete :30 lei / 24 lei / 16 lei
16 lei (preț redus: elevi, studenți, pensionari, grup organizat)

LUNI, 14 ianuarie, ora 19.00

Sala „Ion Lucian”

MAREA RUȘINE de Alina Șerban, regia Alina Șerban

Cu: Alina Șerban/Doinița Oancea, Oana Rusu, Elena Duminică, Sorin Sandu, Radu Ciobănașu 

Spectacolul Marea Rușine marchează simultan primul proiect de teatru regizat de o femeie romădin România și prima piesă de teatru despre istoria robiei romilor și implicații sociale contemporane, având la bază cercetări istorice și sociale din domeniu. Proiectul implică participarea mai multor actori romi și neromi care lucrează împreună și formează o echipă care reflectă valorile diversității și toleranței.

Spectacolului spune povestea unei tinere masterande de etnie roma ce ii propune coordonatorului disertației de masterat tema sclaviei romilor.

Durata spectacolului: 1h 30 min | 7+         

Bilete: 30 lei (preț întreg) | 16 lei (preț redus: elevi, studenți și pensionari, grup organizat) 

MARȚI, 15 ianuarie, ora 18.30

Sala „Ion Lucian”

THE HISTORY BOYS de Alan Bennet, regia VladCristache

cu: Mihai Dinvale, Cristian Popa, Daniela Ioniță-Marcu, Cristian Nicolaie, George Albert

Costea, Alexandru Ion, Cezar Grumăzescu, Gabi Costin, Ionuț Vișan, Dan Clucinschi, Alexandru Voicu, Radu Mateucă

Un spectacol pentru tineri! Anarhia vârstei, intrigile de cancelarie, relaţiile elevi-profesori sunt suprinse în această comedie de succes despre anii cei mai frumoși ai vieții. Acţiunea se desfăşoară la Cutlers’ Grammer School, într-un colegiu de băieţi din Sheffield, Nordul Angliei. Obişnuitul stil de viaţă, nonconformist şi indolent al elevilor care se „pregătesc” pentru admiterea la facultate, este „dinamitat” de ambiţiile directorului. Acesta doreşte cu ardoare ca şcoala sa să urce în clasamentul celor mai importante instituţii de învăţământ, iar acest lucru nu ar fi posibil decât prin admiterea tinerilor la prestigioasele universități Oxford şi Cambridge.

The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu nu este numai un spectacol despre istorie, ci și unul menit să facă istorie!

Durata spectacolului: 2h 40 min | 16+

Bilete: 30 lei (preț întreg) | 16 lei (preț redus – elevi, studenți și pensionari, grup organizat)

MIERCURI, 16 ianuarie, ora 19.00

Sala „Ion Lucian”

MINUNATA LUME NOUĂ după Aldous Huxley, regia Catinca Drăgănescu

cu: Camelia Pintilie, Oana Predescu, Alex Mihai Popa, Mihai Mitrea, Dan Pughineanu, Mircea Alexandru Băluță, Andreea Hristu, Ana Udroiu, Ovidiu Ușvat, Bogdan Nechifor,  Dana Marineci, Loredana Cosovanu, Mihaela Trofimov / Iulia Samson          

”Azi, când viitorul pare atât de aproape, azi când limitele spaţiului, timpului şi capacităţii umane de a inventa şi descoperi sunt mai performante ca niciodată, ne ȋntrebăm mai mult ca oricând: spre ce ne ȋndreptăm? Şi dacă omul, de-a lungul a mii de ani de evoluţie, a ajuns să fie creatorul propriei lumi şi să rivalizeze cu natura, cum va arăta lumea creată de el? Şi ce preţ va avea de plătit el pentru pace, fericire şi stabilitate? „Minunata lume nouӑ” este o distopie SF despre un viitor apropiat ȋn care oamenii vor fi reuşit să elimine bătrâneţea, suferinţa şi războiul, punând bazele unei societăţi sigure şi armonioase. Spectacolul explorează natura umană la limita dintre libertate şi siguranţă, urmărind povestea a doi indivizi atipici care sunt dispuşi să rişte perfecţiunea lumii noi pentru a afla adevărul despre cum a fost ea creată şi, mai ales, ce s-a schimbat ȋn oameni ca ei să simtă că nu există nicio altă variantă mai bună.” – Catinca Drăgănescu

Durata spectacolului: 3h cu pauză | 14+

Bilete: 30 lei (preț întreg) | 16 lei (preț redus: elevi, studenți și pensionari, grup organizat) 

JOI, 17 ianuarie, ora 10.00

Sala „Ion Lucian”

BAMBI după Felix Salten, regia Attila Vizauer

cu: Ioana Repciuc, Mădălina Ignat, Dumitru Georgescu, Dan Clucinschi,Anca Florescu, Ana-Maria Irimia, Cristiana Ioniţă, Lia Gherman,Ştefania Dumitru, Robert Radoveneanu, Oliver Toderiţă, Andrada Fuscaş, Eugeniu Cozma, Ana Turoş, Andreea Hristu, Smaranda Găbudeanu, Alina Dumitrelea, Alexandra Stroe, Cosmina Dobrotă, Meda Topîrceanu, Dragoş Spahiu

Micul prinț Bambi se naște într-o primăvară, într-un luminiș. Are o mamă frumoasă și iubitoare; tatăl lui e cel mai impunător cerb din pădure; are rude numeroase și prieteni de toate speciile. Chiar dacă omul apare din când în când, cu pușca pe umăr (și ce e ăsta, se întreabă animalele, un fel de braț, al treilea braț?), Bambi va crește mare și va învăța ce are de făcut. Efortul e mare, dar puiul de cerb are stofă de învingător. E gata să devină un prinț adevărat.

Durata spectacolului: 1h 20 min | 5+

Bilete: 10 lei pentru grup organizat (preţul nu include transportul)

16 lei – copii; 24 lei – adulți

VINERI, 18 ianuarie, ora 10.00

Sala „Ion Lucian”

PRÂSLEA CEL VOINIC ȘI MERELE DE AUR după Petre Ispirescu, regia Eduard Petru Jighirgiu

cu: Radu Micu, Ion Bechet, Mihaela Coveșeanu, Loredana Cosovanu, Doru Bem, Marian Rădulescu, Andreea Șovan, Iulia Samson

Durata spectacolului: 1h | 5+

Bilete : 10 lei pentru grup organizat (preţul nu include transportul)

16 lei – copii; 24 lei – adulţi

VINERI, 18 ianuarie, ora 19.00 – SOLD OUT

Sala Studio

MISSOURI SKY de Victor Morozov, regia Silvia Roman

cu: Andreea Hristu, Dan Pughineanu

„Din perspectiva pasiunii reciproce pentru literatură, cei doi protagoniști reușesc să construiască treptat un univers comun, idealist, utopic chiar, în care informația devine un mecanism de apărare, un refugiu în fața realității și grijilor cotidiene, dar și o armă împotriva noastră, ca indivizi (…). Un spectacol care îmbină realul cu fantasticul, realismul psihologic cu suprarealismul – totul în jurul unei tematici atât de actuale și mediat dezbătute – Educația.” – Silvia Roman

„Missouri Sky” este piesa câștigătoare a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA, ediția 2017

Durata spectacolului: 1h | 12+

Bilete: 30 lei (preț întreg) | 16 lei (preț redus – elevi, studenți și pensionari, grup organizat) 

SÂMBĂTĂ, 19 ianuarie, ora 19.00

Sala „Ion Lucian”

AMERIKA după Franz Kafka, regia Geirun Țino

cu Dragoș Spahiu și Mihai Mitrea

Amerika este o lecție a umilinței. Karl Rossmann, 17 ani, emigrant, un nou născut în «Țara făgăduinței», căci America rămâne țara făgăduinței, nicidecum a împlinirilor, întâlnește la debarcare un compatriot, un pribegit, perdant al visului și experienței americane, care cu sarcasm îi proiectează filmul viitoarelor lui eșecuri. Un lanț dureros al visurilor rănite, al ocaziilor ratate, al nedreptăților și umilințelor de neocolit vor fi furibund descrise, jucate, insinuos induse, desenate, la figurat și la propriu, de compatriotul, întâmplător întâlnit, care-și câștigă traiul zilnic ca pictor de stradă. Flexibil în povestire și necruțător în mesaj, el se identifică cu toate personajele care vor fărâmița fără milă „visul american” al naivului imberb emigrant. Un spectacol „teatru în teatru” în care Pictorul ambulant, în complicitate cu publicul, va preda unui expatriat – Karl Rossmann – dureroasa lecție a umilinței.” – Geirun Țino

Durata spectacolului: 1h 15 min | 14+

Bilete: 30 lei preț întreg, 16 lei (elevi, studenți și pensionari, grup organizat)

DUMINICĂ, 20 ianuarie, ora 11.00

Sala „Ion Lucian”

DEGEȚICA după Hans Christian Andersen, adaptarea și regia Aurel Mitran

cu: Corina Dragomir, Annemary Ziegler, Marian Rădulescu, Ciprian Cojenel, Mihaela Coveșeanu, Stelian Milu, Veronica Popescu, Oana Tofan, Tudor Pîrvu, Ovidiu Ușvat

Născută dintr-o floare de nufăr, Degeţica este purtată de vânt împreună cu prietenii ei Buburuza, Libelula şi Fluturel, pe când încercau să se ascundă de Domnul Broscoi. Însă Degeţica se rătăceşte şi ajunge în ţara subterană a Şobolului şi a Mătuşii Şoarece, de unde este salvată apoi de Rândunică, cea pe care fetiţa o îngrijise pe timpul iernii. Împreună ajung în Împărăţia Luminii, unde Degețica își va întâlni ursitul, pe Prinţul Spiriduşilor, dar și pe mama sa și pe prietenii de care se pierduse.

Durata spectacolului: 1h | 3+

Bilete: 16 lei – copii; 24 lei – adulţi

LUNI, 21 ianuarie, ora 19.00

Sala „Ion Lucian”

ILUZIA COMICĂ după Pierre Corneille, regia Anca Ciuclaru

cu: Doru Bem, Ion Bechet, Dan Clucinschi, Ana Udroiu, Dana Marineci, Radu Micu, Marian Rădulescu, Iulia Samson

„Într-o grotă din Touraine, bagheta magică a „vrăjitorului” Alcandru însuflețește peripețiile fiului rătăcitor Clindor, în încercarea de a alina durerea tatălui său, Pridamant. Însă subiectul real al Iluziei comice, independent de intrigile romantice, este teatrul însuși și ceea ce el ne învață despre relația noastră cu realitatea.

Iluzia comică sau Jocul amăgirii – un alt titlu al piesei – este un amestec de lumini şi umbre, o compoziţie care trece de la dramă la comedie, de la bufonerie la tragedie și în care autorul face elogiul teatrului, a cărui funcţie socială rămâne de necontestat.” – Anca Ciuclaru

Durata spectacolului: 1h 35 min | 12+

Bilete: 30 lei (preț întreg) | 16 lei (preț redus – elevi, studenți și pensionari, grup organizat) 

MARȚI, 22 ianuarie, ora 19.00

Sala „Ion Lucian”

ÎMPĂRATUL MUȘTELOR după romanul lui William Golding, adaptarea Nigel Williams, regia Tudor Lucanu

cu: Ștefan Iancu, Vlad Ionuț Popescu, Mihai Mitrea, Ștefan Mihai, Alex Popa, Dan Pughineanu, Andrei Bibire, Dan Clucinschi, Vlad Lință, Alin Potop

Împăratul muștelor este o operă esențială, de o contemporaneitate cutremurătoare. Problema violenței, atacurilor tinerilor asupra altor tineri, fenomenul de «bullying» sunt din ce în ce mai acute. Și chiar dacă o poveste nu poate schimba lucrurile dintr-o dată, poate să îl facă pe cititorul ei sau pe spectatorul care vede această poveste la teatru să își pună anumite întrebări și să discute despre aceste probleme.

Zece copii sunt evacuați din calea războiului și avionul care ar trebui să îi salveze este doborât deasupra unei insule. Unicii supraviețuitori sunt câțiva copii. Când au posibilitatea de a alege între a aștepta organizat salvatorii și a face orice vor ei, limita dintre joc și realitate devine atât de subțire încât nu se mai distinge. Fiind izolați de restul lumii pe această insulă, într-un spațiu feeric, necontaminat, ferit de atrocitățile războiului, acești băieți acționează din instinct, recurg la soluții oferite de natura umană.” – Tudor Lucanu 

Durata spectacolului: 1h 30 min | 12+

Bilete: 30 lei (preț întreg) | 16 lei (preț redus – elevi, studenți și pensionari, grup organizat) 

MIERCURI, 23 ianuarie, ora 10.00 – SOLD OUT

Sala „Ion Lucian”

PRÂSLEA CEL VOINIC ȘI MERELE DE AUR după Petre Ispirescu, regia Eduard Petru Jighirgiu

cu: Radu Micu, Ion Bechet, Mihaela Coveșeanu, Loredana Cosovanu, Doru Bem, Marian Rădulescu, Andreea Șovan, Iulia Samson 

MIERCURI, 23 ianuarie, ora 19.00

Sala Studio

INTERZIS SUB 18 ANI de Mihaela Michailov, regia Lenuș-Teodora Moraru

cu: Iulia Samson, Andreea Șovan / Teodora Daiana Păcurar, Ion Bechet, Raluca Botez

Interzis sub 18 ani este spectacolul confruntării dintre generații. Dintre Lulu, o adolescentă de 17 ani și părinții ei divorțați. „De o parte sunt copiii care vor să decidă pentru ei, copleșiţi la un moment dat de apăsarea propriilor decizii, de cealaltă parte sunt părinţii care trăiesc între semi-maturizare, absenţă temporară și hiper-implicare în viaţa copiilor. Copiii căutându-și bezmetic un sens și părinţii care le vor tot binele din lume. Doar că, uneori, «binele îi încurcă pe toţi». – Mihaela Michailov

Durata spectacolului: 1h 30 min | 14+

Bilete: 30 lei (preț întreg) | 16 lei (preț redus – elevi, studenți și pensionari, grup organizat) 

JOI, 24 ianuarie, ora 19.00

Sala „Ion Lucian”

ARLECCHINO ȘI PIERDUTELE IUBIRI de Enrico Bonavera, după o canava de Commedia dell’Arte, regia Enrico Bonavera

cu: Loredana Cosovanu, Oana Predescu, Radu Micu, Mircea Alexandru Băluță, Aida Avieriței, Ovidiu Ușvat, Dan Clucinschi, Ion Bechet, Ana Udroiu, Mihai Mitrea, Raluca Botez

Spectacolul Arlecchino şi pierdutele iubiri are un început shakespearian: doi tineri se iubesc în secret.  Pentru a-i păcăli pe părinții care se împotriveau, se hotărăsc să apeleze la o licoare care simulează moartea celui care o bea. În felul acesta, au timp să își organizeze fuga. Dar calcularea greșită a timpilor și stângăcia servitorilor generează o noapte plină de încurcături și șotii. În zori, totul rezolvă, iar îndrăgostiții pot, în sfârșit, să aibă nunta mult dorită.  

Durata spectacolului: 1h 35 min | 12+

Bilete: 30 lei / 24 lei / 16 lei

16 lei: (preț redus: studenți, pensionari, grup organizat) 

VINERI, 25 ianuarie, ora 10.00

Sala „Ion Lucian”

VRĂJITORUL DIN OZ după Lyman Frank Baum, regia Petre Bokor

cu: Annemary Ziegler, Ion Bechet, Ciprian Cojenel, Mihaela Coveşeanu/ Robert Radoveneanu, Magda Condurache, Silvana Ionescu, Pavel Bârsan/ Marian Rădulescu, Cosmina Dobrotă, Ştefania Dumitru, Daniela Ioniţă-Marcu, Robert Robert Emanuel, Tudor Pîrvu, Raluca Botez, Iulia-Diana Samson, Veronica Popescu, Dragoş Ianoşi, Oana Tofan

Durata spectacolului: 1h 20 min | 3+

Bilete: 10 lei pentru grup organizat (preţul nu include transportul)

16 lei – copii; 24 lei – adulţi 

VINERI, 25 ianuarie, ora 17.00 – SOLD OUT

Sala Studio

INTERZIS SUB 18 ANI de Mihaela Michailov, regia Lenuș-Teodora Moraru

cu: Iulia Samson, Andreea Șovan / Teodora Daiana Păcurar, Ion Bechet, Raluca Botez 

VINERI, 25 ianuarie, ora 19.00

Sala „Ion Lucian”

NĂPASTA de Ion Luca Caragiale, regia Andrei și Andreea Grosu

cu: Mihaela Trofimov, Bogdan Nechifor, Alex Mihai Popa, Doru Bem

Durata spectacolului: 1h 15 min | 14+

Bilete: 30 lei / 24 lei / 16 lei

16 lei (preț redus: elevi, studenți, pensionari, grup organizat)

SÂMBĂTĂ, 26 ianuarie, ora 11.00

Sala „Ion Lucian”

CEI TREI PURCELUŞI după James Orchard Halliwell-Phillipps, regia Stelian Milu

cu: Silvana Ionescu, Mihaela Coveșeanu, Ciprian Cojenel, Stelian Milu, Tudor Pîrvu

Scrisă în 1843, povestea Cei trei purceluși a fost adaptată pentru micii spectatori ai zilelor noastre. Acțiunea s-a mutat din pădure într-un parc, unde Piggy – purcelușul artist, Purcy – purcelușul sportiv și Porky – purcelușul constructor se joacă în voie și își trăiesc viața în deplină pace și armonie cu celelalte viețuitoare. Interesele meschine ale Lupului vor tulbura acest echilibru, însă numai pentru scurt timp, pentru că odată deconspirate, acesta își va pierde prietenii și va fi pedepsit cu închisoarea. Astfel, legea și dreptatea, apărate de polițistul Sticlete, vor fi reinstaurate în parcul celor trei purceluși.

Durata spectacolului: 1h 10 min | 3+

Bilete: 16 lei – copii; 24 lei – adulţi 

SÂMBĂTĂ, 26 ianuarie, ora 19.00

Sala „Ion Lucian”

O NOAPTE FURTUNOASĂ după I. L. Caragiale, regia Stelian Milu

cu: Iulian Ilinca, Tudor Pîrvu, Ciprian Cojenel, Stelian Milu, Vladimir Drăghia/ Radu Micu,

Silvana Ionescu, Diana Dumitrescu/ Cătălina Grama (Jojo)

Care este conceptul acestei montări? Acum mai bine de o sută de ani, I. L. Caragiale scria despre parvenitismul românului de rând și despre diversele situații prin care acesta trecea. Ceea ce a scris maestrul dramaturgiei românești atunci este valabil și acum, iar conceptul acestei montări este tocmai parvenitismul, fariseismul și, mai ales, falsitatea adusă la rând de normalitate, totul prezentat cu poleială și grandoare”. – Stelian Milu

Durata spectacolului: 1h 40 min | 12+

Bilete: 30 lei (preț întreg) | 16 lei (preț redus – elevi, studenți și pensionari, grup organizat) 

DUMINICĂ, 27 ianuarie, ora 11.00

Sala „Ion Lucian”

TĂRÂMUL POVEȘTILOR, un spectacol de Stelian Milu

cu: Cosmina Dobrotă, Annemary Ziegler, Ciprian Cojenel, Silvana Ionescu, Mirela Constantin, Alexandru Aron, Doru Bem, Jassmine Cristina Glodeanu, Stelian Milu, Marian Rădulescu, Tudor Pîrvu

Personajele acestui tărâm sunt cei mai îndrăgiţi eroi şi eroine din basme: Motanul Încălţat, Rapunzel, Cenuşăreasa, Frumoasa Adormită, Albă ca Zăpada, Aladin şi Jasmine, Hansel şi Gretel, Crăiasa Zăpezii. Cu ajutorul lor aflăm că binele învinge întotdeauna răul, dar pentru asta ai nevoie de răbdare şi perseverenţă. Cu ajutorul poveştilor copilăriei, spectacolul le ilustrează celor mici lupta dintre Bine și Rău, aducând în prim plan învăţăturile primite de la părinţi şi bunici.

Durata spectacolului: 1h 20 min | 3+

Bilete: 16 lei – copii; 24 lei – adulţi 

LUNI, 28 ianuarie, ora 19.00 – SOLD OUT

Sala Studio

TIMEAHOLICS de Bogdan Capșa, regia Anca Ciuclaru

cu: Lavinia Șandru, Andreea Șovan, Ovidiu Ușvat, Dan Clucinschi, Marian Rădulescu, Robert Robert Emanuel, Iulia Samson, Oana Tofan

TimeAholics este o tragi-comedie care aduce în prim plan una dintre cele mai actuale teme ale lumii contemporane – lipsa timpului – și propune un exercițiu de imaginație: cum ar arăta viața noastră dacă am putea să cumpărăm Timp? Spectacolul deschide o perspectivă asupra prezentului și asupra viitorului, în egală măsură. 

MARȚI, 29 ianuarie, ora 19.00

Sala Studio

MISSOURI SKY de Victor Morozov, regia Silvia Roman

cu: Andreea Hristu, Dan Pughineanu

Durata spectacolului: 1h | 12+

Bilete: 30 lei (preț întreg) | 16 lei (preț redus – elevi, studenți și pensionari, grup organizat) 

MIERCURI, 30 ianuarie, ora 10.00

Sala „Ion Lucian”

AVENTURI ÎN ȚINUTUL FLORILOR după povești de Hans Christian Andersen, adaptare de Ilinca Stihi, regia Ilinca Stihi

cu: Alexandra Velniciuc, Raluca Botez, Silvana Ionescu, Dan Clucinschi, Robert Radoveneanu, Ciprian Cojenel, Daniela Ioniță-Marcu, Cosmina Dobrotă, Iulia-Diana Samson, Marian Rădulescu

Regizoarea Ilinca Stihi a pornit într-o incursiune inedită în opera lui Hans Christian Andersen, mixând două dintre cele mai cunoscute poveşti ale acestui autor: Hainele noi ale Împăratului şi Porcarul şi Prinţesa, rezultatul fiind un spectacol plin de culoare, umor şi efecte speciale. Copiii sunt purtaţi într-o miraculoasă lume a florilor, unde Prinţesei Deea i-a venit timpul să-şi aleagă ursitul. Pentru mâna ei se luptă tânărul Mugurel şi impozantul prinț Crin. În tot acest timp, Cioara şi Ariciul, detectivi de meserie, încearcă să afle care este alesul prinţesei. Spectacolul Aventuri în Ținutul Florilor este o călătorie inițiatică și, totodată, o poveste cu final fericit: La finalul drumului său spre maturizare, Mugurel se dovedește a fi alesul prinţesei Deea.

Durata spectacolului: 1h 20 min | 6+

Bilete: 10 lei pentru grup organizat (preţul nu include transportul)

16 lei – copii; 24 lei – adulţi 

MIERCURI, 30 ianuarie, ora 19.00

Sala „Ion Lucian

ÎMPĂRATUL MUȘTELOR după romanul lui William Golding, adaptarea Nigel Williams, regia Tudor Lucanu

cu: Ștefan Iancu, Vlad Ionuț Popescu, Mihai Mitrea, Ștefan Mihai, Alex Mihai Popa, Dan Pughineanu, Andrei Bibire, Dan Clucinschi, Vlad Lință, Alin Potop

Durata spectacolului: 1h 30 min | 12+

Bilete: 30 lei (preț întreg) | 16 lei (preț redus – elevi, studenți și pensionari, grup organizat) 

JOI, 31 ianuarie, ora 10.00

Sala „Ion Lucian”

VRĂJITORUL DIN OZ

după Lyman Frank Baum, regia Petre Bokor

cu: Annemary Ziegler, Ion Bechet, Ciprian Cojenel, Mihaela Coveşeanu/ Robert Radoveneanu, Magda Condurache, Silvana Ionescu, Pavel Bârsan/ Marian Rădulescu, Cosmina Dobrotă, Ştefania Dumitru, Daniela Ioniţă-Marcu, Robert Robert Emanuel, Tudor Pîrvu, Raluca Botez, Iulia-Diana Samson, Veronica Popescu, Dragoş Ianoşi, Oana Tofan

Durata spectacolului: 1h 20 min | 3+

Bilete: 10 lei pentru grup organizat (preţul nu include transportul)
16 lei – copii; 24 lei – adulţi 

JOI, 31 ianuarie, ora 19.00

Sala „Ion Lucian”

ARLECCHINO ȘI PIERDUTELE IUBIRI de Enrico Bonavera, după o canava de Commedia dell’Arte, regia Enrico Bonavera

cu: Loredana Cosovanu, Oana Predescu, Radu Micu, Mircea Alexandru Băluță, Aida Avieriței, Ovidiu Ușvat, Dan Clucinschi, Ion Bechet, Ana Udroiu, Mihai Mitrea, Raluca Botez

Durata spectacolului: 1h 35 min | 12+

Bilete: 30 lei / 24 lei / 16 lei

16 lei (preț redus: elevi, studenți, pensionari, grup organizat)

 

Comunicat al Teatrului Excelsior din București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.