Știri: Spectacolul „Corp urban”, în grădina Muzeului Național al Literaturii Române din București (31 iulie 2020)

66
corp urban

rubrica museum leviathan.roGiuvlipen revine la Muzeul Național al Literaturii Române din București cu spectacolul Corp urban, vineri, 31 iulie 2020, ora 20.00, în Grădina MNLR din Strada Nicolae Crețulescu 8. Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile. Text și regie: Catinca Drăgănescu. Distribuția: Mihaela Drăgan, Zita Moldovan. Muzica live: Ardeja Fraga. Mișcare scenică: Paula Dunker.

Rezervări aici: https://forms.gle/CaGQeMiboacgdyiw8

Corp urban cuprinde poveștile a patru femei de etnie romă și investighează relația dintre acestea și propriul corp, printr-o lentilă personală, dar şi ȋn context social: corpul ca mijloc de producție, corpul ca proprietate, corpul ca un leagăn al maternității; corpul sănătos, corpul bolnav, corpul rușinos, corpul fizic ca oglindă a vieții sociale şi ca unică posesie personală. Un spectacol muzical, tandru, curajos, despre corp, sexualitate, supraviețuire şi identitate, ȋn România secolulului XXI.

Despre relația dintre o femeie și corpul ei se vorbește încă foarte puțin, deși reprezentările sale sunt peste tot în jurul nostru. Relația dintre femeie și corpul său este un subiect tabu, sute de ani de practică a tăcerii consimțite transformându-l într-un fel de teren minat.

Pentru siguranța noastră, a tuturor, împreună cu Giuvlipen ne angajăm să avem grijă ca spectacolul să se desfășoare în acord cu măsurile de prevenție împotriva COVID-19. Astfel, vom pune la dispoziție dezinfectant și ne vom asigura ca distanța între scaune să fie în acord cu măsurile oficiale de prevenție. Rugămintea noastră este ca fiecare dintre dvs. să aibă și o mască pentru protecția personală și a celor din jur.

Comunicat al Muzeului Național al Literaturii Române din București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.