Știri: Spectacolul ”Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba”, pe scena Teatrului ”Bulandra” (17 februarie 2020, București)

34
Fotografie © Adi Bulboacă. Sursa: ARCUB
Fotografie © Adi Bulboacă. Sursa: ARCUB

Unul dintre cele mai apreciate spectacole de teatru produse de Primăria Capitalei, prin ARCUB, Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba, regizat de Eugen Jebeleanu este programat luni, 17 februarie 2020, de la ora 20.00, la Teatrul ”Bulandra”, Sala ”Liviu Ciulei”, de la ora 20.00.

O montare, care la ARCUB s-a jucat mereu cu casa închisă, Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba beneficiază, în luna februarie, de un spațiu mai generos pus la dispoziție de Teatrul ”Bulandra” – Sala ”Liviu Ciulei”, care dispune de o capacitate de 300 de locuri. Astfel, ARCUB, cu sprijinul Teatrului ”Bulandra”, vine în întâmpinarea cererii mari a publicului de teatru de a viziona acest spectacol.

La aproape o lună de la participarea din cadrul Festivalul ”Amiens Europe” din Franța (14 ianuarie 2020), reprezentația spectacolului Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba de la Teatrul ”Bulandra” se va desfășura în prezența juriului de nominalizare al Galei Premiilor UNITER 2020.

Declarat spectacolul anului 2019 de cei mai mulți critici de teatru din România, în cadrul unei anchete realizate de revista ”Dilema veche”, Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba este o coproducție teatrală internațională, realizată de ARCUB și Compagnie des Ogres. Pe un text scris de tânărul dramaturg francez Yann Verbugh, spectacolul lui Eugen Jebeleanu se înscrie în stilistica teatrului contemporan, care interoghează valorile societății în care trăim și reflectă schimbările sociale și politice de astăzi.

Spectacolul își propune să chestioneze tineretul european de azi, pornind de la povești intime, de la mica istorie, pentru a da relief marii istorii, pentru a vorbi despre poveștile personale, despre propriile noastre frici, bariere, limite, frontiere de depășit […].” – Eugen Jebeleanu.

Creația decorului și a costumelor îi aparține Velicăi Panduru, iar creația sonoră, lui Rémi Billardon. Designul video este conceput de Ioana Bodale și Vlad Lăzărescu. Din distribuție fac parte: Ioana Bugarin, Nicholas Cațianis, Clémence Laboureau, Radouan Leflahi, Ilinca Manolache, Claire Puygrenier, Alex Călin (voce din off și video).

Cu un traseu spectaculos încă din momentul lansării, Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba a fost inclus anul trecut în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru, ediția 29, și a făcut parte din programul Sezonului România – Franța 2019, cu reprezentații în țară și în străinătate. În luna martie 2020, spectacolul Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba se va juca pe scena Gallia Théâtre din Saintes (13 martie) și la Théâtre Cinéma din Choisy-le-Roi din Franța (17 martie).

Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate online de pe arcub.ro sau bilet.ro, precum și de la casa de bilete ARCUB (str. Lipscani, nr. 84-90) și a Teatrului Bulandra”, Sala ”Liviu Ciulei”.

Preț bilete: 50 lei.

Durata spectacolului: 150 min.

Spectacol recomandat persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

Spectacol în limbile română, engleză, franceză, germană, berberă. Supratitrarea existentă face parte din conceptul spectacolului multilingvistic, asigurând înțelegerea de către public a tuturor momentelor.

Spectacolul este realizat în coproducție cu Maison de la Culture d’Amiens, Le Phénix Scène nationale Valenciennes, Théâtre de Choisy-le-Roi, Le Gallia Théâtre, La Comédie de Béthune și Centre Dramatique National du Nord-Pas-de-Calais, cu sprijinul Centrului Național de Scriere pentru spectacole La Chartreuse din Villeneuve-les-Avignon, al SPEDIDAM și al Fondului de donații POROSUS.

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street! și al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival.

Comunicat al ARCUB

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.