”Nino Nino” pune întrebări brăilenilor

197
Nino Nino reportaj Braila 16 februarie 2020

logo zambetul uneste articoleAşa cum am mai subliniat la această rubrică, grupul artistic ”Nino Nino”, din cadrul proiectului ”Zâmbetul uneşte” iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan în colaborare cu Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, nu se ocupă numai de realizarea unor momente artistice de scenă. Permanent se desfăşoară şi alte activităţi cultural-educatice prin proiecte propuse chiar de copii.logo bibl jud braila

Istoricul activităţii grupului dovedeşte clar acest lucru şi, bineînţeles, aceste acţiuni inedite vor continua de fiecare în aşa fel încât copiii să prindă drag de ele, printr-o joacă educativă.

Ideea de a educa prin joacă nu ne aparţine. A apărut în multe instituţii de învăţământ din România în care oameni sufletişti se implică cu devotament în educarea tinerei generaţii. Metoda funcţionează excelent, iar copiii au marele avantaj de a face două lucruri deodată: de a se juca şi de a-și însuși cunoştinţe mult mai uşor.

Este un prim pas în schimbarea unor mentalităţi pedagogice învechite, dar şi o permanentă provocare care este de folos nu numai copiilor şi educatorilor, dar şi părinţilor.

Dar pentru ca această idee să devină un succes sunt necesari o serie de factori importanţi. În primul rând educatorii trebuie să iubească necondiţionat tinerele vlăstare, să ducă la bun sfârşit ideea cu multă răbdare şi, mai ales, multă, multă imaginaţie.

Aşa a găsit de cuviinţă şi grupul artistic ”Nino Nino” să procedeze cu astfel de metode cu menţiunea că, în proiectul ”Eu, tu şi Brăila”, iniţiat de membrii grupului, învaţă şi cetăţenii din Brăila.

Păi, cum? Păi, simplu. Punând întrebări brăilenilor despre oraşul lor, într-un reportaj filmat.

Pentru ca reporteriţele să pună întrebări, trebuie să ştie din timp şi răspunsul. De aceea Lică Barbu, coordonatorul proiectului, le roagă pe fetiţe să se documenteze despre oraşul lor şi nu numai, cu câteva zile înaintea fiecărui reportaj. Dacă nu fac asta, nu participă la reportaj. Păi, ce? Este vreo fetiţă să nu facă asta? Abia aşteaptă să pună întrebări şi s-ar face de râs când vor întreba şi ele nu vor şti răspunsul.

Duminică, 16 februarie 2020, în Piaţa Halelor din Brăila, ”Nino Nino” i-a luat la întrebări pe negustori, dar şi pe muşteriii aflaţi în piaţă la acea oră.

Tot reportajul, filmat de fetiţe, poate fi văzut în acest articol. Vă invităm să-l vizionaţi, mai ales brăilenii, ca să ştie şi ei ce copii minunaţi are Brăila!

Activitatea s-a încheiat cu câte o felie de pizza devorată cu poftă de copii, căci altfel nu avea niciun farmec toată activitatea. Că d-aia au venit la târg, nu?

”Eu, tu şi Brăila” continuă duminica viitoare în alt loc din Brăila, cu alte întrebări şi cu alte ”perle” pe care le pronunţă fetiţele, căci se mai întâmplă şi de-astea, na, într-o joacă ce pare că vrea să nu se mai termine.

Asta-i copilăria, dragii mei!

A rămas stabilit ca săptămânal, programul grupului artistic să se desfăşoare joia la ora 16.00 şi sâmbăta la ora 11.00, sau în alte zile dacă este necesar.

Vă aşteptăm cu drag, reporteriţelor!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.