Știri: Târgul de carte din Ciucurova Adana, Turcia (19 noiembrie–4 decembrie 2022)

36
targ carte adana

logo carte rubrica leviathan.roÎn perioada 19 noiembrie–4 decembrie 2022, în districtul Ciucurova/Adana din Turcia se desfășoară cel de-al doilea Târg de Carte DKM (Dörtler Kültür Merkezi).

Deschizându-și porțile din nou în Adana, târgul va continua să contribuie pozitiv la dezvoltarea socială și culturală a regiunii și își va găzdui vizitatorii timp de două săptămâni. Este al doilea târg organizat de DKM și, de asemenea, al doilea târg de carte pe anul acesta în această regiune. Tüyap Adana Fairs în colaborare cu Asociația Editorilor din Turcia a organizat, la începutul acestui an, cel de-al 14-lea târg de carte, după o pauză de doi ani pandemici. Iată ce declara scriitorul Cumali Karataș la ediția anterioară a târgului:

„Primul dintre aceste beneficii este că un astfel de târg de carte în Adana, pe care îl putem numi capitala literaturii și a artei pe baza proporțiilor date de densitatea populației urbane, poate fi considerat ca o tradiție demnă de gloria sa și poate contribui la păstrarea vie a relației carte–cititor. Se mai poate spune că este sărutul vieții pentru edituri și librării afectate de pandemie și aspecte economice negative.”

Urfet Șachir

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.