Știri: „Tata mută munții”, thrillerul în regia lui Daniel Sandu, în premieră, în prezența echipei la Teatrul de Nord din Satu Mare (6 august 2021)

296
Tata muta muntii

logo rubrica imago leviathan.roTata mută munții, „thrillerul care te ține cu sufletul la gură”, semnat de Daniel Sandu va putea fi văzut într-o proiecție specială, în prezența echipei, la Teatrul de Nord din Satu Mare pe 6 august, începând cu ora 19.00.

Inspirat dintr-o întâmplare reală, Tata mută munții surprinde momentul în care Mircea Jianu, un fost ofițer de informații, află că fiul său a fost declarat dispărut în munți. Acesta se duce în grabă spre locul tragediei, ca orice părinte îngrijorat, în speranța că-l va găsi pe tânăr viu și nevătămat. Dar după câteva zile de căutări zadarnice, Mircea decide să-și adune propria echipă de salvatori, intrând în conflict cu echipa locală. Încet-încet, tatăl care, în frământarea lui refuză să accepte evidența, devine prizonierul unei bătălii încrâncenate dintre om și natură.

Spectatorii din Satu Mare vor putea vedea filmul în cadrul unui eveniment special, pe marele ecran și vor avea ocazia să se întâlnească cu regizorul Daniel Sandu si actorul Radu Botar la proiecția de vineri, 6 august 2021, ora 19.00.

Talentul lui Sandu a fost anunțat încă din multi-premiatul său lungmetraj de debut, Un pas în urma serafimilor, în care a explorat experiențele chinuitoare ale unui tânăr, preot în devenire, într-un seminar ortodox. În Tata mută munții, accentul cade din nou pe conflictele interioare ale personajelor cu un dramatism perfect conturat”, scriau cei de la „The Hollywood Reporter” și apreciau lungmetrajul produs de Mobra Films ca fiind „un film de aventură care-și păstrează inima în tradiția modernă a dramelor românești, însă are potențialul să atragă un public larg”.

„Eu cred într-un cinematograf, să-i zicem «maximalist», pentru public – și încerc cu fiecare film să spun o poveste care să țină spectatorii cu sufletul la gură, să construiesc personaje puternice și atașante”, declara Daniel Sandu care semnează scenariul și regia. Imaginea îi aparține lui Tudor Vladimir Panduru, scenografia Simonei Pădurețu, iar montajul lui Mircea Olteanu, Tudor Reu fiind producătorul executiv al filmului. Muzica de pe coloana sonoră este semnată de Petre Ioan Bog, compozitor de origine română, rezident în Los Angeles.

În distribuția filmului realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, în coproducție cu Film i Väst, Filmgate Films, Studioul Cinematografic al Ministerului Culturii, Mindset Productions, Televiziunea Română și susținut prin Programul MEDIA Europa Creativă, spectatorii îi vor putea recunoaște pe actorii Adrian Titieni, Valeriu Andriuță, Judith State, Tudor Smoleanu, Elena Purea și Radu Botar.

Inspirat dintr-o întâmplare reală și filmat în 4K, Tata mută munții este distribuit de Voodoo Films.

Mai multe detalii puteți găsi și pe:
https://facebook.com/voodoofilms.ro
https://www.instagram.com/voodoofilms.ro

Parteneri: Dacin Sara
Parteneri media principali: Rock FM, TVR

Parteneri media: Cinemagia, Zile și Nopți, Cinemap, Ziarul Metropolis, LiterNet, Leviathan, Movie News, AARC – All About Romanian Cinema, IQ Ads, Smark, CineGhid, Munteanu, Films in Frame, Radio România Cultural.

 

Comunicat al Teatrului de Nord din Satu Mare

Arhiva Teatrul de Nord din Satu Mare

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.