Știri: Teatru 3G (3g HUB) – Spectacol de teatru online: „Mihai Viteazul”

119
szekely csaba mihai viteazul

Vremurile grele ne pun la încercare și ne fac să ne simțim singuri și departe de cei dragi. Prin încercări și sentimente asemănătoare a trecut și eroul spectacolului nostru, bineînțeles, în circumstanțe diferite. În cadrul comunității noastre de acasă, încercăm să punem umărul și în mod direct, ajutând persoanele izolate care nu se pot deplasa să-și facă cumpărăturile, dar și prin ceea ce știm noi să facem mai bine – spectacole de teatru.

Din păcate, situația actuală ne permite doar să le oferim iubitorilor de cultură posibilitatea de a urmări spectacole online. Lucru care nu e în totalitate rău, pentru că, așa, vor avea ocazia să se bucure de spectacolul nostru, comedia istorică Mihai Viteazul, mult mai mulți oameni.

Încercăm să vă oferim un spectacol care să vă încălzească, să vă facă să râdeți și care să vă facă să uitați pentru doua-trei ore de probleme.

Spectacolul „Mihai Viteazul” de Székely Csaba, în regia lui Andi Gherghe, poate fi vizionat online până în 4 mai 2020. Înregistrarea poate fi urmărită pe platforma eventbook.ro/, prețul unui bilet fiind 15 lei: https://eventbook.ro/theater/bilete-mihai-viteazul-3g-hub-targu-mures/.

Din distribuție fac parte actori români și maghiari, aceștia, în funcție de personajele pe care le interpretează, vorbesc în limbile română, maghiară, germană și franceză. Înregistrarea disponibilă online are subtitrare în limba română pentru scenele jucate în alte limbi.

Autorul textului, Székely Csaba, este unul dintre cei mai apreciați tineri dramaturgi din România, piesele sale fiind puse în scenă atât de companii independente cât și de teatre de stat din România, cum ar fi Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova sau Teatrul Național din Târgu Mureș.

Spectacolul a fost realizat în 2018, cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire, aducând în fața publicului o piesă istorică despre primul român care a realizat unirea Țării Românești, Moldovei și Ardealului. O poveste despre viața și moartea unui erou, dar și o poveste despre natura puterii.

Intenția autorului textului și a regizorului a fost crearea unui spectacol despre una dintre cele mai importante personalități ale istoriei românilor, în care să fie unite abordările istoriografice românești și maghiare, într-o poveste coerentă. O poveste, totuși, fictivă, spectacolul nu este unul documentar, iar creatorii acestuia nu și-au propus să stabilească „adevăruri” istorice, ci să le ofere spectatorilor noștri din Târgu Mureș, români și maghiari, o comedie agreabilă, despre valori general-umane, despre putere și jocuri politice. Toate acestea fără a pune în plan secund destinul tragic al eroului principal.

Mai multe informații despre spectacolul „Mihai Viteazul” găsiți accesând linkul: http://3ghub.ro/product/mihai-viteazul/.

Spectacolul este filmat la calitate Full HD cu 3 camere.

Pentru spectacolele online, comenzile sunt limitate la un singur bilet per adresă de email, întrucât pentru vizualizarea streamului fiecare cumpărător trebuie să fie logat în contul Eventbook cu care a făcut achiziția biletului. Spectacolul se poate vizualiza o singură dată, în baza codului unic primit pe email până în 30 aprilie 2020.

În această perioadă, în ciuda situației dificile și a limitării resurselor, lucrăm la mai multe proiecte, printre care și un spectacol de teatru radiofonic.

Mai multe informații despre compania noastră de teatru independent din Târgu Mureș, puteți afla de pe site-ul nostru: 3ghub.ro/. De asemenea, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook: https://www.facebook.com/3ghubromania/.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.