Știri: Teatrul Evreiesc de Stat din București reia seria evenimentelor din proiectul ”Cu cărțile deschise” (21 martie 2018)

427
Cu cărțile deschise teatrul evreiesc de stat

Miercuri, 21 martie, de la ora 19.00, cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei și a Zilei Mondiale a Eliminării Discriminării Rasiale, Teatrul Evreiesc de Stat din București și Asociația Giuvlipen își reunesc eforturile de a lupta împotriva tuturor formelor de discriminare rasială, într-un recital de muzică și poezie inspirat din lirica poeților evrei – Nina Cassian, Maria Banuș, Adrian Grauenfels, Harry Ross și din lirica feministă romă – Elena Vlădăreanu, Medeea Iancu, Maya Angelou, Luminița Cioabă, Marian Ghiță, Mateo Maximoff și Papusza Bronislawa Ways.

Asociația Giuvlipen este o companie de teatru independent feminist rom ale cărei spectacole propun o viziune emancipatoare asupra femeilor rome, abordând ca tematici rasismul, autoritatea sau inegalitatea de gen.

Recitalul de poezie va fi susținut de actrițele: Mirela Nicolau, Cristina Cîrcei, Alina Tomi, Mihaela Drăgan, Vera Linguraru, Raisa Mihai și Zița Moldovan.

Invitatul special al acestui eveniment va fi A. G. Weinberger.

Acest proiect susține educarea publicului în spiritul necesității de a respecta drepturile celuilalt, de a accepta diversitatea culturală și umană și promovează respectul, siguranța şi demnitatea rasială, etnică și religioasă. Proiectul își propune, de asemenea, schimbarea percepțiilor cu privire la atitudinile negative, la discriminarea rasială, la xenofobie și la intoleranța împotriva minorităților.

Spectacolul va fi susținut la sediul Teatrului Evreiesc de Stat.

Intrarea va fi liberă.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.