Știri: „Tosca”, una dintre capodoperele lui Puccini, transmisă în cadrul Serilor de Operă Online (19 mai 2020)

54
tosca puccini

logo rubrica musica leviathan.roOpera Națională București prezintă iubitorilor genului liric spectacolul Tosca de Giacomo Puccini, regia Mario De Carlo, în cadrul programului Seri de Operă Online. Spectacolul va fi difuzat marți, 19 mai 2020, începând cu ora 18.30, pe pagina de Facebook a Operei Naționale București și pe site-ul www.operanb.ro/operaonline.

Opera Națională București

Libretul lui Luigi Ilinca și Giusepe Giacosa după drama lui Victorien Sardou i-a oferit lui Puccini fundamentul pentru cea mai reprezentativă operă a stilului său de maturitate. Prin intermediul limbajului muzical, Tosca creează personaje complexe, caractere puternice antrenate într-un parcurs dramatic cu final tragic pentru fiecare dintre acestea.

Tosca este una dintre cele mai îndrăgite opere din lume și o poveste „roller coaster” de dragoste, pe fondul unei intrigi politice. Această lucrare complexă, a cărei forță Puccini a intuit-o încă dinainte de a o compune – „o operă de care am nevoie”, spunea el pe atunci – nu și-a pierdut farmecul nici după mai bine de un secol de la premiera mondială. Ceea ce înseamnă că spectatorii oricărei generații au nevoie, așa cum a avut și Puccini, de această operă. Tosca rămâne așadar o oglindă în care ne privim cu toții, din când în când, culmile și coborâșurile sufletului.

Sponsor oficial: Enel Green Power.

Partener de mobilitate: Kia

Sponsori: Banca Comercială Română, Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Artmark, Sansha

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Ziare.com, Business24, Ziarul Metropolis, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei

Comunicat al Operei Naționale București

Arhiva Opera Națională București

Premiera mondială a operei ”Tosca” de Giacomo Puccini, la rubrica Filă de calendar

Giacomo Puccini în Leviathan.ro

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.