Știri: „Tosca” de Puccini deschide Stagiunea 2020–2021 a Operei Naționale București (8 octombrie 2020)

45
Tosca_ONB_08.10.2020

logo rubrica musica leviathan.roOpera Națională București deschide Stagiunea 2020–2021 în Sala Mare de spectacole joi, 8 octombrie, începând cu ora 19.00, cu spectacolul Tosca de Giacomo Puccini. Regia, decorul, costumele și light design-ul poartă semnătura lui Mario De Carlo. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Corul Operei Naționale București este pregătit de către Daniel Jinga. Distribuția reprezentației din 8 octombrie 2020: Floria Tosca – Madeleine Pascu, Mario Cavaradossi – Daniel Magdal, Scarpia – Cătălin Toropoc, Cesare Angelotti – Marius Boloș, Sacrestano – Ion Dimieru, Spoletta – Valentin Racoveanu, Sciarrone – Florin Simionca, Un carceriere – Dan Indricău. Cu participarea Corului și a Orchestrei Operei Naționale București.

Tosca este una dintre cele mai îndrăgite opere din lume și o poveste „roller coaster” de dragoste, lăcomie, crimă și intrigă politică. Această lucrare complexă, a cărei forță Puccini a intuit-o încă dinainte de a o compune – „o operă de care am nevoie”, spunea compozitorul – nu și-a pierdut farmecul nici după mai bine de un secol de la premiera mondială. Ceea ce înseamnă că spectatorii oricărei generații au nevoie, așa cum a avut și Puccini, de această operă. Tosca rămâne, așadar, o oglindă în care ne privim, din când în când, cu toții culmile și coborâșurile sufletului. Libretul lui Luigi Illica și Giuseppe Giacosa după piesa cu același titlu de Victorien Sardou i-a oferit lui Puccini fundamentul pentru cea mai reprezentativă operă a stilului său de maturitate. Prin intermediul limbajului muzical, această operă conturează personaje complexe, caractere puternice antrenate într-un parcurs dramatic cu final tragic pentru fiecare dintre ele.

Pentru a ne bucura în siguranță de fiecare eveniment, sala de spectacole va putea primi un număr redus de spectatori, iar reprezentațiile vor avea o durată mai scurtă, conform normelor oficiale în vigoare.

Biletele se pot achiziționa online: http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Regulamentul spectacolelor poate fi consultat în acest link: https://rb.gy/e0qktg.

Sponsor oficial: Enel România

Partener de mobilitate: Kia

Sponsori: Banca Comercială Română, Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Sansha

Parteneri media: Europa FM, TVR, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Forbes România, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Ziare.com, Business24, Ziarul Metropolis,  Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei.

 Comunicat al Operei Naționale București

Arhiva Opera Națională București 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.