Știri: ”Treceri prin locuri și timpuri”, expoziție de pictură Grigore Stan (6–16 martie 2018, București)

787
expozitie Grigore Stan mimi necula

Astăzi, 6 martie 2018, la ora 17.30, la Biblioteca Academiei din București va avea loc vernisajul expoziției pictorului Grigore Stan, „Treceri prin locuri și timpuri”. Eveniment organizat și prezentat de Mimi Necula. Expoziția va fi deschisă până în 16 martie 2018.

artroco logoTrecerile pictorului Grigore Stan prin locuri și timpuri sunt ecouri ale experiențelor și ale amintirilor, sunt imagini înmagazinate în memoria afectivă a acestuia și pe care, aflat în fața pânzei, le-a transpus în culoare și emoție, pentru a nu le lăsă să se piardă în neant.

Expoziția a fost gândită ca popasuri prin diferite locuri, ce au lăsat în mintea și în sufletul pictorului o impresie atât de puternică, încât acesta a simțit nevoia de a le dărui, înapoi, timpului, sub forma de picturi.  

Dacă ideea locului, a spațiului este foarte clar exprimată în lucrările sale – fiecare dintre acestea fiind amprentată cu exactitate, prin redarea specificului fiecărui oraș în parte, prin clădiri sau monumente reprezentative, cea a timpului este vagă, deoarece în lucrările sale, vedem și simtim un aer de atemporal sau de timp continuu, ce trece, însă, cu îngăduință, pe lângă oameni și locuri, păstrând ce e mai bun și mai frumos. În puține dintre lucrările sale vedem personaje și totusi, ideea prezenței umane este mai mult decât sugerată: fiecare dintre lucrări este, dacă vreți, un elogiu adus omului și trecerii sale prin lume…” – Mimi Necula.

Vezi: http://artroco.ro/.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.