Știri: ”Trecut la timpul viitor”, expoziție de pictură Ioan Augustin Pop la Veneția (28 martie–11 aprilie 2017)

610
Ioan Augustin Pop - expozitie Trecut la timpul viitor Venetia

Mâine, 28 martie 2017, la ora 18.00, Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneţia (Cannaregio, 2215 – 30121) va găzdui vernisajul expoziţiei de pictură „Trecut la timpul viitor„, semnate de Ioan Augustin Pop și curatoriate de prof. univ. dr. Aurel Chiriac, directorul Muzeului Ţării Crişurilor din Oradea.

Ioan Augustin Pop aparţine acelei categorii de artişti vizuali – nu foarte numeroasă – pentru care cerebralitatea face parte intrinsecă din arsenalul lor plastic şi motivaţional. Cu două doctorate în teoria artei şi cu dorinţa de a şti mereu ce se întâmplă în universul vizual la nivel global, Ioan Augustin Pop este interesat de teorie doar pentru a o putea depăşi, este interesat de dezbaterile contemporaneităţii doar pentru a putea trece, consecvent, dincolo de ea. Aş putea spune că este unul dintre rarii artişti care reuşesc să fie – asimilând tot ceea ce e de asimilat – contemporani doar cu ei înşişi. Unul dintre artiştii pe care, în geografia spirituală în care l-a aşezat destinul, viitorul îi prinde din când în când din urmă, şi nu invers. Şi nu fac, exprimându-mă astfel, doar un simplu joc de cuvinte…” (Aurel Chiriac)

Ioan Augustin Pop (n. 1955) este absolvent al Institutului de Arte Plastice “Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, promoţia 1983 și actualmente conf. univ. dr. la Universitatea de Vest din Timişoara.

Pictorul a avut numeroase expoziții personale în România, Ungaria, Grecia, Slovacia și de grup în România, Ungaria, Italia, Germania, Portugalia, Moldova, Serbia, Kosovo, Muntenegru sau Cehia.

Expoziţia „Trecut la timpul viitor„, organizată de Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneţia, în colaborare cu Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea, va fi deschisă până în data de 11 aprilie 2017, de marţi până vineri între orele 16.00‒19.00 şi de sâmbătă până duminică între orele 10.00-12.00 şi 16-19.00

Intrarea este liberă.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.