Știri: Proiecția documentarului ”Cinema, mon amour” de Alexandru Belc la Londra (29 martie 2017)

751
Cinema mon amour Alexandru Belc

Pelicula Cinema, mon amour (2015, 72 minute), în regia lui Alexandru Belc, va fi proiectată miercuri, 29 martie 2017 de la ora 19.00, la Cinemateca Institutului Cultural Român de la Londra (Unde: ICR Londra, 1 Belgrave Square, SW1X 8PH).

Acțiunea peliculei în care joacă, printre alții, Victor Purice, Gheorghe Purice, Lorena Cosau, Cornelia Chelmu este plasată în ultimii ani ai regimului comunist din România, când mii de filme produse în Occident au traversat Cortina de Fier și au deschis o fereastră către lumea democratică pentru cei care aveau curajul să le vadă. Cinema, mon amour este un thriller fascinant care apropie audiența de magia cinematografiei și de puterea pe care aceasta o poate exercita în viețile oamenilor.

Filmul documentar Cinema, mon amour în regia lui Alexandru Belc a obținut Premiul Cinema Warrior, la Festivalul Cinematografiei de la Torino, Italia, 2016, fiind totodată nominalizat la categoria Cel Mai Bun Documentar din Europa de Est, la Festivalul Internacional al Filmului Documentar de la Jihlava, Cehia, 2015.

Fiecare cinema ascunde o poveste. O poveste despre un loc, dar și despre oamenii care i s-au dăruit ani de zile, și-au petrecut cea mai mare parte din viață între zidurile lui, în cabina de proiecție, în atelierul din spate, în casa de bilete. Parte a campaniei “Salvați marele ecran“, filmul documentar descrie eforturile extraordinare făcute pentru a menține deschise cinematografele vechi din România.

Intrarea la eveniment este gratuită, în baza rezervărilor efectuate prin intermediul platfomrei Eventbrite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.