Știri: Trei premiere în februarie la Opera Comică pentru Copii și alte 13 până la finalul stagiunii

852
premiere opera comica pentru copii bucuresti

Opera Comică pentru Copii din București anunță trei spectacole în premieră în luna februarie: musicalul Micuța Dorothy (11 și 12 februarie 2017) la Sala Mare, musicalul Punguța cu doi bani (4 și 5 februarie 2017) și baletul Eliza, micuța florăreasă (17 și 18 februarie 2017), ambele la Sala UnderGrant. Până la sfârșitul stagiunii 2016–2017, instituția va prezenta alte 13 spectacole în premieră, fiind teatrul cu cele mai multe premiere pe parcursul unei stagiuni.

Musicalul Punguța cu doi bani marchează inaugurarea celei de-a treia săli a Operei Comice pentru Copii, Sala UnderGrant, cu o capacitate de 130 de locuri. Spectacolul face parte din programul ”Trilogia Creangă 180”, alături de Ivan Turbincă și Harap Alb, pe care Opera Comică pentru Copii îl realizează în această primăvară, pentru a celebra 180 de ani de la nașterea marelui povestitor. Regizată de Gabriela Dumitru, această trilogie se înscrie în direcția instituției de a încuraja tinerii creatori, alături de concursul de proiecte ”Stagiunea UnderGrant”, ale cărui rezultate vor fi făcute publice în luna martie.

Musicalul Micuţa Dorothy, regizat de Antoaneta Cojocaru, are la bază romanul de mare succes Vrăjitorul din Oz, scris de Lyman Frank Baum. Spectacolul reuneşte o echipă tânără şi energică, transmițând multă bucurie. Plasat într-un decor miraculos, gândit de Vladimir Turturică, musicalul ne amintește de basmul pe care îl trăim în imaginaţie, în copilărie. Muzica, semnată de Marius Țeicu, oferă poveștii noi înțelesuri, pe placul celor mici, în interpretarea soliștilor Operei Comice pentru Copii.

Baletul Eliza, micuța florăreasă este inspirat din piesa lui George Bernard Shaw după antica poveste a lui Pygmalion şi a Galateei, transfiguraţi în lumea modernă în persoana profesorului Henry Higgins şi a frumoasei florărese Eliza Doolittle. În cadrul acestui balet clasic, publicul este invitat să o însoțească pe tânăra Eliza în transformarea ei, în pași de dans, într-o adevărată domnișoară, sub atenta supraveghere a mentorului său, profesorul Higgins.

Până la finalul stagiunii curente, Opera Comică pentru Copii pregătește alte 13 spectacole în premieră: Pinocchio (la Sala Mare), Concert-lecție de violoncel, Cu Nino la Londra, Concert-lecție de harpă, Nino Arlechino, Concert-lecție de pian, Salonul de musical, Concert-lecție de vioară și pian, Directorul de teatru (la Salonul Mozart), Povestea sunetului, Ivan Turbincă, Underground Tango și Harap Alb (la Sala UnderGrant).

Biroul de presă
Opera Comică pentru Copii

Arhiva Nuntiatum

Arhiva Musices

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.