Știri: Turneul SoNoRo Conac (12 iulie, Suceava, 13 iulie, Mircești, 14 iulie 2021, Ghidigeni)

30
invitatie-Sonoro-Conac-2021

logo rubrica musica leviathan.roTurneul SoNoRo Conac ajunge în idilica zonă a Moldovei, într-un timp al hanurilor și poștalioanelor, al intrigilor de la Curte și al martirilor, o parte importantă a istoriei țării noastre. Ultimele trei concerte din prima parte a turneului sunt programate la Hanul Domnesc din Suceava (12 iulie), Muzeul Vasile Alecsandri din Mircești (13 iulie) și la Conacul Chrissoveloni din Ghidigeni, județul Galați (14 iulie 2021), iar programul va fi susținut de muzicienii Alissa Margulis (vioară), Răzvan Popovici (violă), Kyril Zlotnikov (violoncel) și Cris Mihart (pian).

Concertul de luni, 12 iulie, ora 19.00, are loc în clădirea Hanului Domnesc din Suceava, atestată documentar în anul 1627, casa lui Miron Barnovschi, domnitorul Moldovei, care a donat-o Mitropoliei Sucevei pentru a fi transformată în han. După ce a avut mai mulți proprietari de-a lungul timpului, a trecut în proprietatea statului în anul 1962, fiind restaurată și reconstituindu-se elementele de arhitectură medievală moldovenească.

În program lucrări de George Enescu, Stan Golestan, Piotr Ilici Ceaikovski, Gaspar Cassadó și Ernst von Dohnányi.

https://conac.sonoro.ro/concerte/concert-la-hanul-domnesc/

Drumul ne poartă marți, 13 iulie, ora 19.00, la Casa memorială „Vasile Alecsandri” din Mircești, un conac al familiei Alecsandri, construit între anii 1861–1867 după planurile poetului și sub atenta supraveghere a soției acestuia, Paulina. Casa „Vasile Alecsandri” a fost deschisă publicului în anul 1928, sub egida Academiei Române, și a fost inaugurată ca muzeu memorial în data de 9 iunie 1957.

Publicul va audia lucrări de George Enescu, Pablo Casals, Zoltán Kodály și Wolfgang Amadeus Mozart.

https://conac.sonoro.ro/concerte/concert-la-casa-memoriala-vasile-alecsandri/

Sonoritățile ultimului concert din zona Moldovei se vor auzi miercuri, 14 iulie 2021, ora 19.00, într-un spațiu deosebit – conacul Chrissoveloni de la Ghidigeni, un loc care își are rădăcinile în trecutul familiei grecești Chrissoveloni. Această familie a făcut afaceri de succes cu cereale și cherestea, a înființat una dintre cele mai puternice afaceri bancare – Banca Chrissoveloni, a construit conacul de aici, dar și o biserică, o școală și trei fabrici. La conac a ajuns aristocrația vremii, iar printre oaspeții de vază s-a numărat cuplul regal – Regina Maria și regele Ferdinand.

În program: Wolfgang Amadeus Mozart, Edward Elgar, Stan Golestan, George Enescu, Piotr Ilici Ceaikovski și Johan Halvorsen.

https://conac.sonoro.ro/concerte/concert-la-conacul-chrissoveloni/

Turneu prezentat de Groupe Société Générale

Card preferat Mastercard

Sponsor principal: Sistemul Medical @MedLife Romania

Sponsori: Cramele Jidvei și illy

#SoNoRoConac2021 #muzicadecamera #HotSpotCulturalBRD

#SistemulMedicalMedLife #CardPreferatMastercard

#CrameleJidvei

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.