Știri: Ulise, Soljenițîn, Cantemir, estetica mirosului şi comedia mizantropiei la Casa Paleologu, Fundație Educațională Liberă (ianuarie–februarie 2018)

811
cursuri casa paleologu

Nelipsitele cursuri de seară şi de weekend

Marți, 23 ianuarie 2018. ora 19.00 începem Introducerea în opera și gândirea lui Soljenițîn, cu Theodor Paleologu. Se împlinesc anul acesta 100 de ani de la nașterea lui Alexandr Soljenițîn, unul dintre cei mai mari scriitori ai secolului trecut și fără îndoială contemporanul cel mai admirat de Nicu Steinhardt și Alexandru Paleologu.

Estetica mirosului, curs ţinut de Răzvan Ioan, va avea loc miercuri, 24 ianuarie 2018, ora 19.00. Tema e ceva mai excentrică, aşadar o provocare.

27 ianuarie 2018, ora 10.30 este sâmbăta în care va începe cursul despre ficţiunile filozofice în secolul luminilor. Șase întâlniri de curs, cu trei lectori: Cătălin Avramescu, Răzvan Ioan, Theodor Paleologu.

Seara de miercuri, 31 ianuarie 2018, ora 19.00 e cea în care vom discuta despre imparţialitatea ca virtute, lector Cătălin Avramescu.

Comedia mizantropiei: Aristotel, Menandru, Molière are două întâlniri şi începe pe 5 februarie 2018, ora 19.00.

Pe 7 şi pe 9 februarie 2018, ora 19.00 suntem gazdele unui curs ce îmbină inedit muzica şi istoria: Dimitrie Cantemir – Magister Musicae. Constantin Răileanu este preşedintele Asociaţiei pentru Cultură şi Tradiţie ”Anton Pann” şi doctor în muzică al Universității Naţionale de Muzică Bucureşti.

Am mai programat un weekend de februarie la Cincşor, pe 16–18 februarie 2018. La cererea publicului, vorbim a doua oară Despre înțelepciunea în viață la antici: Ulise, filozofia și practica virtuților.

casa paleologu

Câteva cursuri pentru grupe de oameni din companii

Dacă vă gândiţi că e momentul pentru altă etapă decât cea a training-urilor de presentation skills, sale, customer care, comunicare şi time management, atunci aruncaţi un ochi pe câteva cursuri ale Casei pentru grupe de oameni din companii:

Retorica adaptată pentru domenii specifice

Dacă ştiţi să vorbiţi în public, atunci veţi şti şi să vindeţi sau să convingeţi.

Elemente de comunicare interculturală

Instrumente de bază pentru decriptarea mentalităţilor şi codurilor culturale

Protocol: spiritul şi litera

Reguli, modul lor de aplicare şi, în special, felul în care ne raportăm la regulile de protocol. Pentru detalii, scrieți-i Ispravnicului Casei, Ioana Prândurel, la adresa de email: ioana@paleologu.com.

Ioana Prândurel, Ispravnic al Casei Paleologu
(+4) 0722277764

Casa Paleologu, Str. Armenească nr. 34, sector 2, București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.