Știri: „Ultimul dans al libelulei”, premieră pe țară la Naționalul craiovean (19, 20 mai 2021)

15
Foto: Orlando Edward
Foto: Orlando Edward

La Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova va avea loc premiera pe țară a piesei Ultimul dans al libelulei de Cornel Mihai Ungureanu. Primele reprezentații sunt programate miercuri, 19 mai și joi, 20 mai 2021, ora 19.00. Spectacolul se joacă în Sala Mare „Amza Pellea” a teatrului.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Iulia Lazăr, Alina Mangra, Tamara Popescu, Dragos Măceșanu, Marian Politic, Cătălin Mihai Miculeasa, Mihai Viță. Regia spectacolului este semnată de Florin Caracala, scenografia de Lia Dogaru și muzica de Eduard Draude.

Cotidianul azilului de bătrâni în care locuiesc patru rezidenți este influențat de intervențiile asistentei medicale și ale motanului, acesta din urmă complice în toate situațiile care animă atmosfera încremenită în timp. Un șir de situații pline de umor, amintiri depănate cu sau fără perdea, melancolie, mister. Atmosfera, aparent liniștită este tulburată de apariția unui personaj cel puțin incert.

Ultimul dans al libelulei, scris de craioveanul Cornel Mihai Ungureanu în anul 2012, este un text premiat la concursul de dramaturgie FestCo (Festivalul Comediei Românești, București).

„Autorii nu fac spectacol. Nici spectacole. Suntem la teatru, tărâmul regizorilor și-al actorilor. Dar bucuria mea ar fi să ne simțim bine în această seară, să o privim în față, fără spasm ori resentimente, să râdem și să ne veselim! În definitiv, suntem cu toții libelule, iar viața e ultimul nostru dans.” Cornel Mihai Ungureanu.

Florin Caracala se află la a treia colaborare cu Naționalul craiovean, după  White Room de Alexandra Badea în anul 2019 și Pescărușul după A. P. Cehov în actuala stagiune, un proiect realizat cu studenții Universității din Craiova,- Facultatea de Litere.

„M-aș bucura dacă nu s-ar asemăna între ele spectacolele mele. Cât despre felul în care mă poziționez, nu pot spune eu, cu precădere, unde anume mă situez. Niciodată nu m-am gândit la asta. Și nici nu vreau să mă gândesc la asta. Îmi place să cred despre mine (mă alint, probabil, acum) că mă situez în apropierea centrului problemelor societății (reale) în care ființez.” Florin Caracala.

Prețul biletelor este 45; 35; 25 lei (15 lei redus pentru elevi / studenți / seniori) la Agenția teatrală, și 44; 34; 24 lei pe platforma online https://ebilet.tncms.ro/ebilet

Biletele se pot achiziționa online, de pe https://ebilet.tncms.ro/ebilet; curezervare telefonică, la numărul 0251.413.677. / Agenția teatrală. Program:  Luni–joi: 11.00–16.30; vineri–sâmbătă: 11.00–19.00. Duminică: închis.

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova este o instituție culturală românească de prestigiu a cărei lungă și bogată istorie de 170 de ani a culminat cu spectacolele legendare ale lui Silviu Purcărete, prezentate în cadrul celor mai importante festivaluri de teatru din întreaga lume dar și cu imensul succes internațional al Festivalului Shakespeare, care aduce în România spectacole de pe cinci continente, la fiecare doi ani.

Acum, cu o viziune contemporană, Naționalul craiovean abordează perspectivele prezente și viitoare, adresându-se unui spectru din ce în ce mai larg de public, în conformitate cu provocările actuale.

https://tncms.ro

https://www.facebook.com/tncms.oficial

https://www.instagram.com/teatrul_national_craiova

Comunicat al Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.