Știri: Un an de la inaugurarea Casei Memoriale ”Anton Pann” din București

177
casa memoriala anton pann bucuresti

rubrica museum leviathan.roUn an de la inaugurarea Casei Memoriale ”Anton Pann” din București (Strada Anton Pann 20, sector 3) și nu mai puțin de 165 de ani de la moartea eruditului Anton Pann. Vă invităm cu această ocazie să petrecem ziua de vineri, 1 noiembrie 2019 împreună, să ne reamintim cum a fost la deschidere, cum a fost până la deschidere, să povestim câte s-au petrecut între timp, să participăm la tururi ghidate speciale și să îi ascultăm pe Florin Dumitrescu, Mugur Grosu, Diana Iepure & Razvan Cosmin Tupa citind din Anton Pann. Dacă alegeți să veniți însoțiți de micuții dvs., aceștia vor participa și la ateliere pentru copii.

Program:

16.00 – 19.00, networking și tururi ghidate/ateliere pentru copii și adulți organizate de muzeografii MNLR
19.00 – 20.00, lecturi publice Florin Dumitrescu, Diana Iepure, Mugur Grosu, Răzvan Țupa
20.00 – tur ghidat cu Constantin Goagea
21.00 – 23.00, networking și tururi ghidate/ateliere pentru copii și adulți organizate de muzeografii MNLR

Povestea vieții unui scriitor spusă într-un mod inedit, o incursiune în lumea literară și politică a vremii lui. Cele mai frumoase ilustrații de carte realizate de artiști români faimoși, instalații interactive și animații. Douăzeci și trei de instrumente muzicale reprezentative pentru prima jumătate a secolului al XIX-lea, o arhivă de sunete, partituri, piese vocale și instrumentale, laice și religioase compuse de Anton Pann. Toate în prima expoziție permanentă a casei care păstrează vie memoria unui scriitor și a vremurilor în care a trăit și a creat el, prezentate printr-un concept curatorial propus de arhitecții Constantin Goagea și Justin Baroncea.

Casa, prima și singura în care Anton Pann a locuit fără chirie, a fost cumpărată – împreună cu locul – la 20 februarie 1848. Aflată la mică distanță de Biserica Sfântul Stelian-Lucaci, în a cărei strană dreaptă a cântat Anton Pann, locuința are o curte largă, în care proprietarul și-a putut muta tipografia. În această casă, Anton Pann a realizat cea de-a doua ediție a capodoperei sale, Povestea vorbii, iar mai apoi, Nezdrăveniile lui Nastratin Hogea, cealaltă creație de vârf semnată de autor, precum și O șezătoare la țară sau Călătoria lui Moș Albu.

Mai multe detalii aici:

Casa memorială „Anton Pann”

Comunicat al Muzeului Național al Literaturii Române din București

Detalii: Mari spectacole la Teatrul Național Radiofonic: Mihai Mălaimare în ”Dialog imaginar cu Anton Pann” de Pușa Roth

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.