Știri: Un nou spectacol la Teatrul „Gulliver” din Galați (8, 9, aprilie 2022)

87
Afis Harap Alb 1

Harap Alb – play again, cel mai nou spectacol de la Teatrul „Gulliver” din Galați întâlnește publicul la finalul acestei săptămâni, oferind spectactorilor o provocare artistică cu adevărat inedită.

Harap Alb reprezintă esența naturii umane, cu numeroasele-i ipostaze ce se oglindesc și se reflectă în existența individuală a fiecăruia. Este ințierea, descoperirea și devenirea unui Erou, trecerea de la condiția incipientă, primordială la împlinirea maiestoasă și desăvârșirea sinelui. Este dobândirea și asumarea completă a propriei identități.

Un filon epic rescris, răstălmăcit și reinterpretat prin prisme și perspective inedite de Daniel Chirilă aduce basmul lui Creangă în universul uimitor și neașteptat al jocurilor pe calculator, creat de viziunea artistică surprinzătoare a regizorului și coregrafului Ștefan Lupu, în colaborare cu Teodora Velescu.

Raluca Alexandrescu realizează elementelor distincte de scenografie, evidențiate, totodată de unicitatea costumelor, cu subtile influențe steampunk, dar și interpretări moderne ale unor motive tradiționale.

Proiecțiile și video-mapping-ul dobândesc un rol semnificativ în poveste, prin contribuția lui Andrei Cozlac.

Muzica însoțește parcursul cuceritor al lui Harap Alb, distingându-se prin ritmuri originale, create cu măiestrie de Adrian Nour. Puse în valoare de propria interpretare, intervențiile muzicale ale lui Adrian Nour oferă o cadență și un farmec aparte spectacolului.

În distribuție: Adrian Nour, Andrei Midișan, Andrei Ciugulea, Miruna Dobrotă, Ramona Păuc, Nicoleta Miru, Valeria Taban, Cosmin Cosma, Gina Geru, Eduard Șișu, Andrei Dombrovschi, Ciprian Brașoveanu.

Avanpremiera spectacolului Harap Alb – play again este programată vineri, 8 aprilie 2022, de la ora 19.00, urmată de premiera de sâmbătă, 9 aprilie, ora 19.00.

Comunicat al Teatrului „Gulliver” din Galați

Arhiva Teatrul Gulliver Galați

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.