Știri: Vernisajul expoziției de pictură ”Între două țări natale” (24 septembrie 2019, Tel Aviv)

54
invitatie-roexpozitie-bella-rosenbaum

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv (8 Shaul Hamelech Blvd. 64733 Tel Aviv) vă invită marți, 24 septembrie 2019, la ora 18.00, la vernisajul expoziției de pictură Între două țări natale, semnată de artista israeliană de origine română Bella Rosenbaum și găzduită la sediul ICR în perioada 16 septembrie – 30 octombrie 2019.  Selecția de lucrări include peisaje din România, dar și din Israel, compoziții de natură statică. În deschidere vor vorbi: Cleopatra Lorințiu, director adjunct al ICR Tel Aviv, reprezentanți ai Uniunii Artiștilor Plastici din Israel, precum și importanți artiști locali.

Născută în România, Bella Rosenbaum a urmat studii de arte plastice în Israel, după care a avut o intensă activitate în domeniu, lucrând alături de importanți pictori israelieni precum Rachel Shavit, Ruth Goldenberg etc. Lucrările ei au făcut parte din expoziții de grup și individuale prezentate în Israel, Canada, Germania, România.

Prin intermediul lucrărilor din expoziție, artista Bella Rosenbaum accesează amintiri, stări de spirit, reminiscențe ale unor timpuri trecute, ancorate în ceea ce înseamnă România și Israelul pentru ea personal, ambele țări constituind un ”acasă”, motiv pentru care expoziția se intitulează Între două țări natale.

 www.icr.ro/tel-aviv/

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.