Știri: Vernisajul expoziției “Puncte de suspensie” de Adina Plugaru la Veneția (22 octombrie 2018)

334
Puncte de suspensie Adina Plugaru

Luni, 22 octombrie 2018, de la ora 16.30, în Mica Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția va avea loc inaugurarea expoziției de artă contemporană intitulată ”Puncte de suspensie” de Adina Plugaru.

“Folosite rar spre niciodată în textele academice, mai des în cele literare și excesiv în comunicarea interpersonală, punctele de suspensie introduc pauze și ambiguități. Dau sens. Schimbă sensuri. Ne dau timp să respirăm. Să ne limpezim gândurile, să accentuăm o idee sau s-o aruncăm în derizoriu… În spatele punctelor de suspensie pot sta scenarii întregi vârtejuri de emoții, prilejul pentru o ședință de psihanaliză sau, uneori, chiar o viață de om.

Imaginea, ca spațiu delimitat, dar nelimitat din punct de vedere al conținutului, îi permite artistului să transforme o interpretare subiectivă, o emoție, o poveste personală în culoare, formă, spațiu, contrast, armonie și gest. E rândul privitorului să găsească, în fiecare lucrare, propriile interpretări, emoții, povești, să-și proiecteze experiențele personale pentru a se îmbogăți cu sens și simțire. Ne oferim, prin acest proiect, o pauză: o pauză plină – un prilej de a respira, de a citi – și de a ne citi- altfel.” – Roxana Sava (curator al expoziției).

Adina Plugaru (n. 1983) este absolventă a Universității Naționale de Arte din București, clasa profesorului Ștefan Câlția și fostă bursieră ”Nicolae Iorga” la IRCCU Veneția în perioada 2010 – 2012. A luat parte la numeroase expoziții de grup (Galeria Mon D’art, Galați  2002, Palatul Mogoșoaia, București  2007, Bienala de la Tulcea  2009, Galeria Căminul Artei, București  2009, MH Design Hotel, Napoli – 2011, Accademia di Romania, Roma  2011) și personale (UNArte Gallery, București , 2007, Fragmente rostuite, Noua Galerie a IRCCU Veneția, 2012, Detaşare Ai Corazzieri, Veneția, 2013, Antica Adelaide, Veneția, 2014, Spart, răsturnat, căzut, vărsat, Mica Galerie a IRCCU Veneția, 2014).

Expoziția va putea fi vizitată în Mica Galerie a IRCCU Veneția din Cannaregio 2211, până pe data de 23 noiembrie 2018, zilnic, în intervalul orar 15.00 – 22.00.

Intrarea este liberă.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.