Știri: „Vinovatul” după Ion Băieșu, la Teatrul Național de Televiziune (4 iunie 2020, TVR 3)

61
vinovatul TVR
„Vinovatul”. Sursa foto: TVR

rubrica teatru tv logo leviathan.roJoi, 4 iunie 2020, TVR 3 – spectacole premiate UNITER/dramaturgie românească:

Ora 14.00 – reluare Caligula de Albert Camus. Preluare de la Teatrul Municipal Baia Mare. Direcţia de scenă: Victor Ioan Frunză. Regia tv: Silviu Jicman

Ora 19.55 – „Căsuța cu povești” – Apolodor, partea a patra

Ora 20.05 – Vinovatul. Teleplay după piesa omonimă a lui Ion Băieșu. Scenariul și regia: Ion Gostin. În distribuție: Ozana Oancea, Ionel Mihăilescu, Erika Băieşu, Mihai Răzuş, Gabriel Fătu, Florin Roşu, Paul Mihăilă. Producător: Mihai Răzuş. Scenografia: Silvana Porojnicu. Director de imagine: Silviu Andrei. Spectacol distins cu premiul UNITER în 2014, pentru cel mai bun spectacol TV.

O femeie îl ademeneşte în camera ei de hotel pe ucigaşul iubitului ei din adolescenţă, hotărâtă să-l predea Justiţiei cu câteva ore înaintea împlinirii termenului de prescripție a crimei. Strivit de frică şi de remuşcări, vinovatul îşi recunoaşte crima, dar femeia nu-l iartă, ci îl determină să se sinucidă, devenind ea însăși vinovată.

„Singura ajustrare făcută subiectului este aducerea intrigii din anii ’50 în atmosfera revoluţiei de la Timişoara (16–22 dec. 1989); deci cu rămânere înlăuntrul supratemei, fără a modifica morala piesei şi fără a-l detaşa pe spectator de realităţile psihologice evocate. Fiindcă, dacă piesa face parte din teatrul neliniştii morale, și teleplayul nostru trebuie să se poziţioneze, firesc, în cinema-ul neliniştii morale.” Ion Gostin.

Urmează, vineri 5 iunie 2020, TVR 3:

Slugă la doi stăpâni de Carlo Goldoni. Versiunea scenică: Vlad Mugur. Spectacol realizat în colaborare cu Teatrul Național Craiova.

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+. Producător coordonator: Demeter András István.

www.tvr.ro

https://www.facebook.com/casadeproductietvr/

https://www.instagram.com/casadeproductietvr/                                                                  

Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

Arhiva Teatru tv

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.