Știri: ”Vive la Danse!”, spectacol-lectură (27 noiembrie 2019, București)

22
vive la danse

Teatrul de Comedie și Clubul Dramaturgilor prezintă miercuri, 27 noiembrie, ora 17.00 la Sala Nouă a Teatrului de Comedie din București (Str. Sf. Vineri nr. 11) spectacolul-lectură Vive la Danse! de Edith Negulici. În distribuție: Lamia Beligan, Dorin Andone, Liviu Lucaci, Meda Victor, Alexandra Fasolă, Lari Giorgescu. Regia: Marcel Țop. Moderator: Candid Stoica.

Piesa Vive la Danse! este inspirată de viața și opera lui Maurice Béjart, coregraful secolului XX, creatorul companiilor Ballet du XXe siècle și Béjart Ballet Lausanne.

Vive la Danse! reînvie un mit și propune un model exploziv, exemplar de viață și de creație: Maurice Béjart. ”Mare Ofițer al Ordinului Coroanei”, membru al Academiei Franceze de Arte Frumoase, laureat al distincțiilor ”Ordinul Soarelui Răsare” și Together for Peace Foundation,  Maurice Béjart a creat în 50 de ani de carieră peste 250 de coregrafii remarcabile ce îmbină tehnica dansului occidental cu senzualitatea celui asiatic, muzica exotică, orientală cu cea clasică și cu pop-rock-ul.

Pornind de la un mit în jurul căruia gravitează un univers (dramatic, teatral, coregrafic, cinematografic) și accentuând dimensiunea dionisiacă a dansului, într-o abordare aparte a muzicii, încărcată de energie și puls vital, spectacolul-lectură Vive la Danse! creează o biografie a lui Béjart, gândită ca un omagiu-dialog la care participă dansatorii preferați ai lui Béjart: Martha Graham, Maia Plisețkaia, Maina Gielgud, Jorge Donn, Gil Roman, dar și ca re-enactment al creațiilor sale de rezistență Le Sacre du Printemps și Bolero, care au revoluționat arta dansului secolului XX.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.