Știri: ”Zbor spre libertate” la Teatrul Karov din Tel Aviv (29 aprilie 2017)

712
Zbor spre libertate Colonelul Pasăre de Christo Boychev teatrul karov tel aviv

Sâmbătă, 29 aprilie 2017, la ora 20.30, Teatrul Karov din Tel Aviv vă invită să sărbătorim împreună Yom Atzmaut cu spectacolul ”Zbor spre libertate” (”Colonelul Pasăre”) de Christo Boychev. Adaptarea și regia artistică: Nicu Nitai.

Un grup de oameni ”neobișnuiți” pe care Ministerul Sănătății i-a ”uitat” undeva în Munții Balcani, se trezește la viața în momentul când le ”pică” din cer pe neașteptate cutii cu ajutoare ONU (uniforme, alimente etc.) oferindu-le motivația interioară de a se reinventa, a-și pune întrebări, croindu-și treptat drum spre libertate. O fabulă despre așa-zisa nebunie care devine normalitatea ce lipsește într-o lume nebună. Spectacolul explorează granițele fragile între nebunie și normalitate, oferind o perspectivă generoasă asupra diferitelor moduri de exprimare a fiecăruia din noi, libertate de a visa și a ne împlini visul.

Un spectacol cuceritor, original, spumvis teatralos care – prin imensa simpatie pe care o trezește fiecare actor în parte și toți în ansamblu – prinde spectatorul într-un entuziasm colectiv molipsitor cu cascade de râs neîntrerupt.

Viorel Maier

Corespondență din Israel

Arhiva Theatrum

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.