Știri: Ziua Brâncuși sărbătorită la Muzeul Național de Artă al României (19 februarie 2025)

14
ziua brancusi (1)

rubrica museum leviathan.roMuzeul Național de Artă al României (MNAR) sărbătorește Ziua Brâncuși, miercuri, 19 februarie 2025, printr-un program special dedicat marelui sculptor. Publicul va avea ocazia să descopere opera și influența sa asupra artei moderne prin tururi ghidate și o proiecție de film documentar.

Pentru a facilita accesul cât mai multor vizitatori, Galeria de Artă Românească Modernă va avea un program special, fiind deschisă între orele 12.00- 20.00. Pe parcursul zilei, vor avea loc tururi ghidate în Sala Brâncuși din cadrul Galeriei de Artă Modernă Românească, la orele 12.00, 14.00, 17.00 și 18.00, care vor pune lumină semnificația lucrărilor unuia dintre cei mai importanți artiști ai secolului XX.

Seara se va încheia cu proiecția de la ora 19.00 a filmului documentar În căutarea tatălui pierdut (2016), în regia lui Ionuț Teianu, un material emoționant care prezintă povestea tulburătoare a lui John Moore, fiul nerecunoscut al sculptorului Constantin Brâncuși.

Program 19 februarie 2025:

12.00: tur ghidat în Sala Brâncuși, Galeria de Artă Românească Modernă

14.00: tur ghidat în Sala Brâncuși, Galeria de Artă Românească Modernă

17.00: tur ghidat în Sala Brâncuși, Galeria de Artă Românească Modernă

18:00: tur ghidat în Sala Brâncuși, Galeria de Artă Românească Modernă

19.00: proiecție film În căutarea tatălui pierdut(2016), Sala Auditorium, intrare liberă

Participarea la tururile ghidate se face pe bază de înscriere la adresa educație@art.museum.ro, în limita locurilor disponibile. Ghidajul este gratuit, se achită doar biletul de intrare în Galeria Națională în valoare de 24 lei (la care se adaugă reduceri și gratuități).

Sinopsis În căutarea tatălui pierdut (2016), regia Ionuț Teianu

Când s-a născut John, în 1934, mama sa Vera Moore i-a dat trei nume: John, Constantin şi Brâncuşi. I-a spus că tatăl său e faimosul sculptor Constantin Brâncuşi, dar că nu trebuie să spună nimănui acest lucru. John a ţinut secretul toată viaţa. La 78 de ani, începe dificila misiune de a-şi regăsi tatăl pierdut.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.