Știri: Ziua Europeană a Limbilor la Casa Uniunii Europene de la Viena (26 septembrie 2018)

453
pinocchio viena

De Ziua Europeană a Limbilor, Biroul de Informaţii al Parlamentului European, Reprezentanţa Comisiei Europene la Viena, în colaborare cu EUNIC Austria și Et Arcadia organizează manifestarea ”Aventurile lui Pinocchio prin limbile europene”. Diversitatea lingvistică a Europei este ilustrată prin lectura în diferite limbi europene a unor fragmente din povestea ”Pinocchio” a lui Carlo Collodi, în cadrul unui eveniment care are loc la Casa Uniunii Europene de la Viena, miercuri, 26 septembrie 2018. Alegerea organizatorilor de a prezenta această operă tradusă în peste 240 de limbi străine continuă tradiţia ultimilor patru ani, când au fost lecturate fragmente din ”Odiseea (Homer), ”Scufița Roșie” (Frații Grimm), ”Micul Prinț” (Antoine de Saint-Exupéry) și Pippi Șosețica” (Astrid Lindgren). Proiectul marchează Anul European al Patrimoniului Cultural 2018.

Programul pentru copii și adolescenți se desfășoară între orele 16.00 și 17.30 şi cuprinde ateliere, workshop-uri şi activități în jurul personajului Pinocchio. Programul serii începe la ora 19.00 cu prelegerea ”Pinocchio – parte din patrimoniul nostru cultural?”, susținută de Thomas Strasser. În continuare, vor fi prezentate lecturi în diferite limbi europene ale unor pasaje scurte din celebra poveste. Lectura în limba română a fragmentelor va fi asigurată de Irina Cornişteanu, director al Institutului Cultural Român de la Viena. Totodată, va fi prezentată expoziția de carte ”Pinocchio în 40 de limbi”, care poate fi vizitată în 26 septembrie 2018 (ultima zi), în intervalul orar 9.00 – 17.00 la Casa Uniunii Europene de la Viena. Moderatorii evenimentului sunt Achim Braun (Reprezentanţa Comisiei Europene din Austria) şi Arianna Medoro.

EUNIC Austria (Rețeaua Europeană a Institutelor Culturale Naționale) reuneşte ambasade şi institute culturale care dezvoltă proiecte comune, cu rolul de a promova înţelegerea şi diversitatea culturală în societatea europeană.

Mai multe informaţii despre EUNIC Austria: www.facebook.com/EUNICAustria.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.