Știri: Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului (27 ianuarie 2020, Șimleu Silvaniei)

169
Sinagoga din Şimleu Silvaniei – Muzeul Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord, inaugurat în 2005
Sinagoga din Şimleu Silvaniei – Muzeul Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord, inaugurat în 2005

Cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Holocaustului, luni, 27 ianuarie 2020 se va desfășura, începând cu ora 16.00, în Piaţa 1 Mai, nr. 1 din Șimleu Silvaniei, un eveniment organizat de Muzeul Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord împreună cu Primăria Oraşului Șimleu Silvaniei, la aniversarea a 75 de ani de la eliberarea Lagărului Auschvitz-Birkenau, la care participă ministrul transporturilor, infrastructurii şi comunicaţiilor Lucian Bode şi două personalități israeliene:

Dr. Țvika Herman Berkovits – medicul și consilierul personal al premierului israelian Benjamin Netanyahu, reprezentant al celei de-a doua generații de supraviețuitori ai Holocaustului, cu origini în județul Maramureș.

Dr. Yehuda Heimlich – nepot al supraviețuitorilor Holocaustului din Șimleu Silvaniei. Familia Heimlich a înființat prima tipografie evreiască cu caractere ebraice din zonă. Parte din membrii familiei s-au întors după Holocaust la Șimleu și și-au continuat activitatea până după mijlocul secolului al XX-lea, când au emigrat spre Israel. Yehuda Heimlich a mai participat într-un an la activitățile ocazionate de ziua internațională a Holocaustului de la Șimleu Silvaniei.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.