Știri: ”Ziua teatrului în carantină” – Maia Morgenstern la ”Cafeneaua online” (2 aprilie 2020, Tel Aviv)

114
maia morgenstern

În contextul situației actuale la nivel internațional, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv își adaptează activitatea culturală la realitățile prezente și va organiza, pentru următoarea perioadă, ciclul ”Cafeneaua Românească” online pe pagina de Facebook a ICR Tel Aviv.

Al doilea eveniment din cadrul ”Cafenelei Românești” online va avea loc în data de 2 aprilie 2020, ora 16.00, prin live streaming pe pagina oficială de Facebook a ICR Tel Aviv: https://www.facebook.com/icr.telaviv/ și o va avea ca invitată pe Maia Morgenstern. Titlul proiectului este ”Ziua teatrului în carantină” – Maia Morgenstern la ”Cafeneaua online” a ICR Tel Aviv. Moderată de directorul ICR Tel Aviv, discuția va include scurte inserții din spectacole în care joacă Maia Morgenstern, o lectură din opera scriitorului israelian contemporan Etgar Keret, cât și detalii despre activitatea TES, adaptată la noile realități, respectiv mutarea spectacolelor de pe scena teatrului pe ecranul calculatoarelor, precum piesa Mic și-al dracu’, difuzată live pe pagina oficială de Facebook a Teatrului Evreiesc de Stat în 27 martie (pentru a marca astfel Ziua Internațională a Teatrului).

Maia Morgenstern, actriță de film, radio, scenă, televiziune și voce, directoarea Teatrului Evreiesc de Stat și cântăreață de muzică idiș, a studiat la Academia de Teatru și Film între anii 1981 – 1985, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț până în 1988. A apărut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din București, după care s-a alăturat trupei de la Teatrul Național ”Ion Luca Caragiale”. Printre rolurile notabile pe scena de teatru se numără Lola Lola din Îngerul albastru (Der Blaue Engel) sau Kathleen Hogan în Park Your Car in Harvard Yard. Maia Morgenstern este cunoscută publicului român mai ales pentru rolurile din filmele Balanța, Cel mai iubit dintre pământeni și Patimile lui Hristos.

Comunicat al ICR Tel Aviv

Arhiva Institutul Cultural Român

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.