Stop-cadru, „Nino Nino”!

77
Grupul artistic „Nino Nino,” Brăila, 20 februarie 2021
Grupul artistic „Nino Nino,” Brăila, 20 februarie 2021

logo zambetul uneste articolePlanificarea şi organizarea activităţilor pe care grupul „Nino Nino” şi le-a propus de comun acord cu toţi membrii într-o schemă de lucru, funcţionează eficace, iar la fiecare întâlnire, prin disciplină şi responsabilitate, apar rezultate din ce în ce mai bune.

Ieri, 20 februarie 2021, la Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, au fost prezenţi aproape toţi copiii, iar întâlnirea a început treptat, în funcţie de sosirea fiecărui membru al grupului. S-au pus în discuţie problemele sau rezultatele celor sosiţi deja, eliminându-se momentele de aşteptare până la sosirea tuturor celor care şi-au anunţat prezenţa.logo bibl jud braila

Interesant este că acest punct al schemei de lucru, respectiv şedinţa de început a activităţii devine, teoretic, un instrument operativ, folositor în tot acest proiect şi cu rezultate bune la toate obiectivele propuse.

Prin generare de idei şi prin analiza la tot ceea ce se face în proiectul „Zâmbetul uneşte” iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan, copiii devin interactivi în astfel de şedinţe şi dispar momentele de poftă pentru joacă sau de zbenguiala gălăgioasă. Sunt mai atenţi şi memorează mult mai bine ce au de făcut. Bineînţeles, nu lipsesc glumiţele şi „săgeţile” critice dintre ei.

La toate aceste şedinţe, care le conferă copiilor atât responsabilitate cât şi un mijloc de comunicare ce le stârneşte curiozitatea, există un punct de informare prin care Lică Barbu, coordonatorul grupului, le oferă  soluții pentru a descoperi mai ușor lumea înconjurătoare, natura sau/şi a-și explica unele stări sufleteşti.

Şedinţa a fost „dulce” şi  cu ajutorul  bomboanelor de ciocolată pe care Şefulicuţă le-a oferit copiilor, bomboane primite în dar de la elevii clasei a-II-a A de la Școala ,„Fănuş Neagu” unde, recent, Lică Barbu a fost în vizită la invitaţia lor.

La întâlnirea de ieri s-a discutat despre sistemul imunitar iar, ca o concluzie, copiii au înţeles că acest sistem de apărare a sănătăţii organismului este extrem de complex şi trebuie format şi întărit încă din copilărie.

Cu dorinţa dobândirii unui sistem imunitar bun, copiii au trecut la repetiţiile momentelor artistice, dar nu prin repetarea mişcărilor scenice în grup, ci prin interpretarea individuală a textelor, cu atitudine şi cu intonaţie a rolurilor repartizate.

Mai este mult de lucru la aceste momente artistice, iar copiii au înţeles asta dar, cu speranţă, cu mai multă implicare şi, evident, cu multă, multă muncă, succesul se conturează sigur spre final.

Matei Albert Radu, 11 ani, Liceul de Arte „Hariclea Darclée”, Brăila
Matei Albert Radu, 11 ani, Liceul de Arte „Hariclea Darclée”, Brăila

La întâlnirea de ieri a păşit pragul grupului „Nino Nino” un nou membru, Matei Albert Radu. Are 11 ani şi învaţă împreună cu Roxana-Ioana Dan (Roxi Foxi) la Liceul de Arte „Haricleea Darclée”, adică sunt colegi de clasă şi buni prieteni.

Este un băieţel oacheş, foarte activ şi ne-a uimit cu vocea lui cântăcioasă, excelentă. Un posibil interpret de excepţie al melodiilor pe care Lică Barbu le pregăteşte special pentru fiecare copil în parte. Matei a venit cu porecla de „acasă” şi am aflat că a fost botezat Contrabas, deoarece este cam plinuţ, dar şi pentru că se asociază cu activitatea lui de la şcoală: muzica.

La finalul întâlnirii, aşa cum s-a stabilit în schema de lucru, s-a trecut la filmare pe o temă născocită de grupul artistic: „Stop-cadru, Nino Nino!”, adică fiecare copil trebuia să se mişte cum vrea el în cadru până când Şefulicuţă va striga „Stop!”, iar participantul la joc trebuie să stea nemişcat un minut.

S-a format şi un juriu ad-hoc care a dat note celor care au stat „statui” un minut iar la final au  fost aleși trei câştigători. Locul I – Clopoţica, locul II – Zburlita, iar locul III  nu se mai știe cine l-a câştigat, în hărmălaia iscată pentru plecarea acasă.

Ce a ieşit veţi afla din videoclipul  realizat pentru acest articol.

Pentru că se apropie 1 Martie, grupul „Nino Nino” se pregăteşte să dea piept cu primăvara, dăruindu-le brăilenilor întâlniţi pe străzile Brăilei câte un bucheţel de ghiocei şi urându-le cu dragoste „Nino Nino vă iubeşte/Primăvara vă vesteşte!”

Succes, dragi copii!

Vine, vine primăvara!…

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.