Sunteți părinți de adolescenți? Teatrul Excelsior din București vă invită să jurizați piesele înscrise la NEW DRAMA

121
Adolescenți la Teatrul Excelsior. Fotografie de Vlad Catană
Adolescenți la Teatrul Excelsior. Fotografie de Vlad Catană

După provocarea adresată adolescenților din întreaga țară de a-și înscrie piesele de teatru la Concursul de dramaturgie NEW DRAMA (termen-limită: 30 martie 2020), Teatrul Excelsior lansează acum o provocare pentru părinții de adolescenți: aceea de a face parte dintr-un juriu special care va evalua textele înscrise în concurs.

Inițiativa a fost lansată în anul 2018 și a fost apreciată entuziast de toți aceia care au făcut parte din Juriul special în edițiile precedente ale NEW DRAMA. Prin implicarea părinților în procesul de jurizare, echipa Teatrului Excelsior își propune să genereze oportunitatea unui dialog autentic între generații și să atragă atenția asupra sferei de preocupări specifice tinerilor aflați la vârsta adolescenței.

Cei care doresc să facă parte din juriul părinților trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să fie părinți de adolescenți;
  • copilul lor să nu fie participant la concurs;
  • să nu fie angajați sau colaboratori ai Teatrului Excelsior;
  • să semneze un contract de confidențialitate.

Părinții de adolescenți interesați să facă parte din juriu pot aplica pe adresa de e-mail secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro, până la data de 5 aprilie 2020. Ei vor primi textele concurenților, fără a le fi dezvăluită identitatea acestora și, după lecturareatextelor, vor trebui ca până în data de 25 aprilie 2020 să le desemneze cele mai bune zece înscrise în concurs.

Cele șase piese finaliste vor fi alese de un juriu de specialiști în domeniul teatrului, pentru care opțiunile juriului de părinți sunt facultative. Cele șase texte din etapa finală vor fi anunțate luni, 27 aprilie 2020.

Concursul de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA, organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul Excelsior, este programul anual care le oferă liceenilor pasionați de teatru șansa de a-și vedea primele încercări dramaturgice transformate în spectacole de teatru realizate în regim profesionist.

Toate detaliile privind desfășurarea Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA sunt disponibile pe website-ul Teatrului Excelsior, în secțiunea dedicată: https://www.teatrul-excelsior.ro/new-drama/.

Comunicat al Teatrului Excelsior din București

Arhiva Teatrul Excelsior

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.